Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις, κάτι που αξίζει απαιτεί προσπάθεια, κόπο αλλά και χρόνο για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να μην είσαι εκεί που θέλεις από την πρώτη ημέρα ούτε και να έχεις τη δύναμη που χρειάζεται. Αυτά είναι συνήθειες που χτίζονται μέρα με τη μέρα.

Αρκετά όμως με τη θεωρία. Τι γίνεται όταν είσαι στη μέση ενός έντονου workout και ο προπονητής σου ζητά να «πέσεις» για push-ups; Τα push-ups είναι μία άσκηση που όντως, προϋποθέτει κάποια μυϊκή δύναμη. Τι συμβαίνει όμως όταν από τις δύο επαναλήψεις, τα χέρια σου ήδη τρέμουν; Αυτό που μπορείς να κάνεις για να χτίσεις την απαραίτητη αντοχή και δύναμη είναι να εξασκείσαι στο σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγα λεπτά μέσα στη μέρα και… τις σκάλες σου!

Τα push-ups κινητοποιούν το 65% του σώματος σου. Συνήθως, για περισσότερη ευκολία, υπάρχουν και τα push-ups που ακουμπάς στα γόνατα. Ναι μεν αυτό θα σε βοηθήσει να εκτελέσεις την άσκηση ευκολότερα αλλά αυτόματα, εμπλέκεται μόνο το πάνω μέρος του σώματος, αλλάζοντας έτσι το κέντρο βάρους σου. Αυτό που σε ενδιαφέρει όμως είναι να γυμνάσεις όσο δυνατόν περισσότερα μέρη του σώματος γίνεται. Καλό είναι επομένως, να μην τροποποιείς την άσκηση αλλά αντίθετα να επιτρέψεις στους μύες σου να συνηθίσουν την κίνηση, εμπλέκοντας τους καθημερινά σε αυτή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις «το σημείο» σου. Διάλεξε με άλλα λόγια, το σκαλοπάτι εκείνο που θα στηρίξεις το πάνω μέρος του κορμού σου. Όσο πιο ψηλό το σκαλοπάτι, τόσο «ευκολότερο» θα είναι το push-up, δεδομένου ότι θα σηκώνεις λιγότερο το βάρος του σώματος σου. Ξεκίνα με αυτό κάνοντας 5 επαναλήψεις. Την πρώτη εβδομάδα μπορείς να ξεκινήσεις χαλαρά, χωρίς να δυσκολεύεις πολύ τον εαυτό σου αλλά αντίθετα βοηθώντας τον να συνηθίσει τη διαδικασία της συγκεκριμένης άσκησης.

Όσο περνούν οι εβδομάδες αύξησε τα σετ των επαναλήψεων σου και εξασκήσου σε διαφορετικά επίπεδα σκαλοπατιών. Με τον καιρό, η δύναμη σου θα αυξηθεί και θα στερεοποιηθεί αφού θα δοκιμάζεσαι σε διαφορετικά «ύψη» κάθε φορά. Θα παρατηρήσεις πως η αντοχή σου θα αυξάνεται μέχρι το σημείο που θα εμφανιστείς ένα απόγευμα στο γυμναστήριο και θα κάνεις τα push-ups με τόση άνεση όσο φτιάχνεις το πρωινό σου.

featured photo: purewow.com