Η τάση των press-on νυχιών ίσως είναι ο κατάλληλος τρόπος για εσένα να περιποιείσαι εύκολα και οικονομικά το μανικιούρ σου. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ό,τι χρειάζεται γύρω από το trend και να σου λυθούν τυχόν απορίες, που περνούν από το μυαλό κάθε γυναίκας όταν ακούει για κάποια μορφή τεχνητών νυχιών.

Τι είναι τα press-on νύχια;

Είναι ψεύτικα νύχια ακρυλικής ρητίνης που τοποθετούνται με μεγάλη ευκολία πάνω στα φυσικά νύχια. Έχουν πανομοιότυπο αποτέλεσμα με το ακρυλικό μανικιούρ που ίσως έχεις ήδη δοκιμάσει. Ανάλογα την ποιότητα και τη μάρκα που θα επιλέξεις, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Ποικίλα μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Αντίστοιχα κυμαίνονται και οι τιμές τους. Θα βρεις από πολύ οικονομικά μέχρι και press-on νύχια με πιο αυξημένη τιμή. Στη συσκευασία συνήθως περιέχονται όλα όσα θα χρειαστείς για την τοποθέτησή τους.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις για την τοποθέτησή τους;

Αρχικά πρέπει να σιγουρευτείς ότι τα φυσικά σου νύχια είναι κομμένα όσο πιο κοντά γίνεται. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν πάνω στα νύχια σου υπολλείμματα από μανό και διατήρησέ τα πολύ καθαρά πριν ξεκινήσεις την τοποθέτηση των press-on. Με τη λίμα που θα βρεις στο kit που αγόρασες, μορφοποίησε το σχήμα των ψεύτικων νυχιών για να ταιριάζει στα δικά σου. Ύστερα, χρησιμοποιώντας την κόλλα από το kit, παίρνεις το τεχνητό νύχι και το κολλάς στο δικό σου πιέζοντάς το για 20 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία για κάθε τεμάχιο ξεχωριστά. Σε λίγα λεπτά έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν είσαι πιο δημιουργικός τύπος και σου αρέσει να ασχολείσαι με το βάψιμο των νυχιών, μπορείς να προμηθευτείς διάφανα press-on νύχια και στη συνέχεια να βάψεις με απλό μανό και για τελείωμα μην ξεχάσεις να βάλεις μια βάση. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει.

Ποιο είναι το διάστημα που αντέχουν;

Ένα μέσο διάστημα που διαρκεί μια καλή τοποθέτηση είναι γύρω στις δύο εβδομάδες. Αυτό βέβαια ποικίλει όπως είπαμε ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος. Γενικά, ο κανόνας λέει πως περισσότερη κόλλα εγγυάται μεγαλύτερη διάρκεια. Αλλά το διασκεδαστικό κομμάτι των νυχιών αυτών έγκειται στο γεγονός ότι μπορείς να τα κρατήσεις για όσο χρονικό διάστημα θες, ακόμα και μία-δύο μέρες, αλλάζοντας το look ανάλογα με την περίσταση ή το outfit σου. Για όποια χρήση και αν τα προορίζεις, θα τα λατρέψεις μόλις τα δοκιμάσεις.

Υπάρχει αρνητική επίπτωση στα φυσικά νύχια;

Από όλες τις τεχνικές και τα extensions νυχιών, αυτή είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Το ασετόν είναι ίσως το πιο απαγορευτικό προϊόν για τα νύχια, καθώς οι διαβρωτικές του ουσίες αλλοιώνουν τη βάση τους. Ακόμα, βλάβη προκαλεί και το μούλιασμα που απαιτείται για τουλάχιστον 15 λεπτά όσον αφορά τα ακρυλικά νύχια και το ημιμόνιμο μανικιούρ, όπως και το “πείραγμα” του φυσικού νυχιού, που πολλές φορές αφήνει χαρακιές ή απομακρύνει την εξωτερική στιβάδα. Για καλή μας τύχη, τα press-on νύχια αφαιρούνται απλώς και μόνο με μούλιασμα σε νερό με σαπούνι για ένα τέταρτο της ώρας, οπότε η διαδικασία γίνεται τελείως φυσικά.

extra: Αν η ποιότητα των press-on είναι υψηλή, μπορείς να τα εκμεταλλευτείς για μελλοντική χρήση. Και ασφαλή και εύκολα και επαναχρησιμοποιούμενα.

featured photo: hoodmagazine.co.uk