Όσοι ζουν με χρόνιο άγχος, ξέρουν ότι τα ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά συμπτώματα μπορεί να είναι εντελώς εξουθενωτικά. Σίγουρα η επαρκής ενυδάτωση, η υγιεινή διατροφή, ο τακτικός διαλογισμός και οι σταθερές συνήθειες ύπνου συμβάλλουν στην ψυχική και σωματική υγεία.

Εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η άσκηση

Απελευθερώνει ενδορφίνες και προάγει μια πιο θετική διάθεση. Επιπλέον, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Neuroscience, προλαμβάνει στο να βιώσει κάποιος άγχος μελλοντικά. Ωστόσο, σύμφωνα με το MindBodyGreen, διαφορετικές μορφές άσκησης μπορούν να έχουν διαφορετικούς βαθμούς επίδρασης στην ανακούφιση του άγχους.

Η πιο αποτελεσματική από αυτές για την καταπολέμηση του άγχους δεν είναι άλλη από τη γνωστή Zumba. Σύμφωνα με την νευρολόγο Ilene Ruhoy, αυτό οφείλεται σε ένα συνδυασμό της γεμάτης ενέργεια ατμόσφαιρας, της μουσικής και των ανθρώπων. «Η μουσική, οι κινήσεις, η ομάδα είναι ένας απαράμιλλος συνδυασμός», λέει η Ruhoy. «Βοηθάει το σώμα και το νου, ώστε να αισθάνεσαι καλά. Επίσης, νιώθεις πως ανήκεις σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με παρόμοιους στόχους».

Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο η σωματική δραστηριότητα που κάνει στο μυαλό και το σώμα σου καλό. Είναι αυτή η κοινωνική πτυχή που δίνει boost στη διάθεσή σου και προάγει την καλή ψυχική σου υγεία.

Άλλες κορυφαίες για το σκοπό αυτό προπονήσεις είναι το kickboxing, η pilates, το tai chi και η γιόγκα. Ειδικά, οι δύο τελευταίες βελτιώνουν τη σύνδεση μυαλού-σώματος, με αποτέλεσμα τη μείωση του άγχους με την πάροδο του χρόνου.

Δες ακόμα:

Ο διαλογισμός είναι ένα είδος διακοπών όταν έχεις άγχος


Featured image: Elite Daily