Αν βάφεις συχνά τα μαλλιά σου, λογικά έχεις βιώσει κι εσύ την απογοήτευση του ξεθωριασμένου χρώματος. Κι ενώ το ξεθώριασμα είναι, σ’ ένα βαθμό, ανεκτό, σε καμιά μας δεν αρέσει όταν το ψυχρό σοκολατί χρώμα των μαλλιών της αρχίζει να παίρνει κόκκινους ή χάλκινους τόνους.

Ευτυχώς υπάρχει λύση και μάλιστα απλή.

Το μυστικό, λοιπόν, για τη διατήρηση του μελαχρινού χρώματος των μαλλιών σου, κρύβεται στη ρουτίνα περιποίησης τους. Αρχικά, μια καλή συμβουλή είναι να λούζεσαι με δροσερό νερό. Παρόλο που μπορεί να μην είναι τόσο απολαυστικό όσο το πολύ ζεστό νερό που αγαπάμε, το δροσερό νερό κρατά τους θύλακες της τρίχας σφραγισμένους, διατηρώντας τη φρεσκάδα του χρώματος. Παράλληλα, οι καλύτεροι σύμμαχοι σου είναι ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για τις ανάγκες σου, σε κάθε στάδιο της ρουτίνας περιποίησης σου.

Ανακάλυψε τα αγαπημένα μας προϊόντα για τη διατήρηση των καστανών και μελαχρινών μαλλιών.

Στο ντους

Ξεκινώντας από το λούσιμο, είναι καίριο να χρησιμοποιείς σαμπουάν και conditioner ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά. Συνδύασε τα αγαπημένα προϊόντα των κομμωτών με την budget-friendly μάσκα της Garnier για να απογειώσεις την εμπειρία λουσίματος σου.

Kérastase – Chroma Absolu Shampoo 
Kérastase – Chroma Absolu Conditioner 
Redken – Color Extend Magnetics Shampoo
Redken – Color Extend Magnetics Conditioner
Garnier – Ultimate Blends Hair Food Banana 3-in-1 Dry Hair Mask Treatment

Προϊόντα styling για διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σου

Προχωρώντας στο styling και την περιποίηση μετά το λούσιμο, χρειάζεται προσοχή τόσο στα προϊόντα περιποίησης όσο και στα εργαλεία styling. Μια καλή γενική συμβουλή είναι να κρατάς τη χρήση εργαλείων styling στο ελάχιστο δυνατό και να χρησιμοποιείς πάντα θερμοπροστασία. 

Παράλληλα, η ενσωμάτωση προϊόντων styling που θρέφουν και περιποιούνται τα μαλλιά σου είναι απαραίτητη σε μια καλή ρουτίνα περιποίησης. Γι’ αυτό και επιλέξαμε τα παρακάτω προϊόντα, τα οποία ενισχύουν την υγεία των μαλλιών σου, ενώ βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος τους. 

Redken – Extreme Anti-Snap and One United Hair Treatment Bundle
Olaplex – No.7 Bonding Oil
Color WOW – Dream Coat Anti-frizz Θεραπεία 
As I Am – Jamaican Black Castor Oil Water

Θεραπείες ανανέωσης χρώματος

Φυσικά και δε γίνεται να λείπουν οι κατάλληλες μάσκες περιποίησης από μια καλή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών. Για να διατηρήσεις το χρώμα σου, μπορείς να επιλέξεις τις θρυλικές μάσκες του Christophe Robin και αγαπημένες κομμωτών, beauty editors, influencers και όλων όσων τις δοκιμάζουν.

Εναλλακτικά, δοκίμασε την Chroma Absolu της Kérastase, η οποία χαρίζει άμεσα αποτελέσματα. Διάλεξε τη μάσκα που προτιμάς και απόλαυσε το πλούσιο, σκούρο χρώμα των μαλλιών σου μέχρι το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο!

Christophe Robin – Color Shield Mask
Christophe Robin – Shade Variation Mask in Warm Chestnut
Kérastase – Chroma Absolu Μάσκα Βαθιάς Αναζωογόνησης Για Προστασία Χρώματος