Μετά τη βράβευσή της στο Φεστιβάλ των Καννών, η ταινία Prayers for the Stolen, δεν άργησε να αποκτηθεί και από το Netflix. Πρόκειται για ένα μεξικανικό δράμα της Tatiana Huezo και αποτελεί το ντεμπούτο της στις αφηγηματικές ταινίες μεγάλου μήκους.

Στο Prayers for the Stolen, η πορεία προς την ενηλικίωση έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα

Στην ταινία, γνωρίζουμε τρεις φίλες καθώς εκείνες μπαίνουν σταδιακά στην εφηβεία. Όλες τους ζουν σε μία περιοχή του Μεξικό που κυριαρχείται από τα καρτέλ ναρκωτικών και το εμπόριο ανθρώπων. Οι αγρότες της περιοχές ζουν καλλιεργώντας συγκεκριμένα οπιοειδή φυτά και παίρνοντας μόνο 15 δολάρια για κάθε βάρδια. Πολλοί όμως σύζυγοι έχουν φύγει αναζητώντας δουλειά αλλού και αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους. Με την επικοινωνία εκτός της περιοχής να είναι δύσκολη και με το συνεχή κίνδυνο γύρω τους, οι γυναίκες και τα κορίτσια της περιοχής βρίσκουν τους δικούς τους τρόπους να αμυνθούν.

Όταν κάποιοι ναρκέμποροι παίρνουν ένα από τα κορίτσια, οι υπόλοιπες αναγκάζονται να κόψουν τα μαλλιά τους κοντά για να μη δίνουν στόχο. Κρύβονται διαρκώς και αγωνιούν η μία για την τύχη της άλλης. Παράλληλα, όμως, μεγαλώνουν, ενηλικιώνονται και θέλουν να μάθουν τι υπάρχει έξω από αυτή τη ζωή που έχουν μάθει. Στο μυαλό τους υπάρχει ακόμη η ευκαιρία μίας αλλιώτικης, όμορφης ζωής, ακόμα κι αν όλοι γύρω τους προσπαθούν να τις πείσουν για το αντίθετο.

Η ταινία εξερευνά τη σχέση μητέρας-κόρης υπό αυτές τις συνθήκες

Σε κάποια άλλη περιοχή του κόσμου, μία μητέρα και μία κόρη ίσως έκαναν πιο ανάλαφρες συζητήσεις. Εκεί, όμως, η κάθε μητέρα είναι υπεύθυνη για να μάθει στην κόρη της πώς να προστατεύεται. Φτιάχνουν μαζί υπόγειες κρυψώνες για τα κορίτσια, όπου πηγαίνουν κάθε φορά που έρχεται κάποιος άγνωστος σπίτι τους. Μαθαίνουν να επικοινώνουν με το βλέμμα και μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η ταινία βρήκε τόσο θερμή ανταπόκριση στο φεστιβαλικό ταξίδι της.

Στις 17 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμη και στην πλατφόρμα του Netflix για το παγκόσμιο κοινό.