Με βάση τη ρόκα και toppings τη βρώμη, τη κινόα, το αυγό και τους ξηρούς καρπούς αυτή η σαλάτα θα σου δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεσαι ένα μεσημέρι στο γραφείο.

Tι θα χρειαστείς: 

1/2 φλ. βρώμη
1/2 φλ. φρυγανισμένα αμύγδαλα
1/2 φλ. κινόα
1/4 φλ. ωμά κουκούτσια κολοκύθας
1/4 φλ. καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 ασπράδι αυγού
Λίγο πιπέρι καγιέν
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1/2 κ.γ. μέλι
ρόκα, με κομμένα τα κοτσάνια (8 φλιτζάνια)
3 αγγουράκια, κομμένα σε φέτες
3 κρεμμύδια, λεπτά κομμένα
1 μήλο, κομμένο σε φέτες
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

Πώς θα το κάνεις: 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Κάλυψε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, την κινόα, τα κουκούτσια κολοκύθας και τους σπόρους σουσαμιού. Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε μαζί το σιρόπι σφενδάμου, το ασπράδι αυγού, το καγιέν, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το 3/4 κ.γ. αλάτι· ρίξε το μείγμα πάνω στη βρώμη και ανακάτεψε για ομοιόμορφη επικάλυψη. Άπλωσε στο ταψί και ψήσε, ανακατεύοντας δύο φορές, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, για 25 έως 30 λεπτά.
Άφησε να κρυώσει εντελώς.
Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτύπα το ξύδι, το μέλι, το 1/4 κ.γ. αλάτι, το 1/8 κ.γ. πιπέρι και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακάτεψε με τη ρόκα, τα αγγουράκια, τα κρεμμύδια και το μήλο. Στη σύνεχεια πρόσθεσε το αβοκάντο.
Μοίρασε σε πιάτα και πασπάλισε με 3 κ.σ. γκρανόλας.