poutiga

Η πουτίγκα ρυζιού με άρωμα λεμονιού είναι το πρωινό που θα φτιάξεις από το προηγούμενο βράδυ

Aυτή η γευστική πουτίγκα είναι το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου και όταν ξυπνήσεις θα έχεις, όχι μόνο έτοιμο το γεύμα σου αλλά και μία κουζίνα που θα μοσχοβολάει.

Αυτή η πουτίγκα ρυζιού είναι ό,τι πρέπει γι' αυτά τα ξυπνήματα που θέλεις ένα comfort πρωινό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Θα χρειαστείς:

3/4 της κούπας ρύζι τύπου jasmine

1/4 της κούπας γάλα

1 ξύλο κανέλας

3 κ.σ. ζάχαρη

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

3 ασπράδια αυγού

2 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Μέθοδος:

Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα, το ρύζι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το αλάτι και άφησε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για περίπου 12 λεπτά. Ανακάτευε περιστασιακά και μόλις είναι έτοιμο βγάλε το από τη φωτιά και πρόσθεσε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε και βάλε το μείγμα σου σε ένα ταψάκι.

Σε ένα μπολ βάλε τα ασπράδια και χτύπα τα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά και τον χυμό λεμονιού.

Άπλωσε τη μαρέγκα πάνω από το ρύζι με μία σπάτουλα και ψήσε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα σου. Μετά η πουτίγκα σου είναι έτοιμη.

featured photo: www.food52.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.