Και όμως, υπάρχουν τροφές που δίνουν στο μυαλό σου ένα boost και σε βοηθούν να «βγάλεις» μία δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Είναι γνωστό πως μετά από ένα βαρύ γεύμα τείνει να φθίνει η παραγωγικότητά σου και σήμερα θα μιλήσουμε για το αντίθετο. Για τις τροφές εκείνες που δίνουν μία έξτρα ώθηση στη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά του.

Αβοκάντο

Όταν μιλάμε για τροφές που σε γεμίζουν ενέργεια το αβοκάντο είναι πολύ ψηλά στη λίστα. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και σταθεροποιεί τα επίπεδα της γλυκόζης σου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και φολικό οξύ που σε βοηθούν να συγκεντρωθείς και επιπλέον, ενισχύουν και τη μνήμη σου.

Παντζάρι

Μπορεί να μην τα περίμενες σε αυτή τη λίστα, όμως το παντζάρι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία σου. Αρχικά, αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο και βοηθά στην αντιμετώπιση φλεγμονών. Αναζήτησε νόστιμες και υγιεινές συνταγές και ήρθε η ώρα τα παντζάρια να βρουν τη θέση τους στο ψυγείο σου.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και K και σε βοηθά στη συγκέντρωση.

Σολωμός

Ο σολωμός είναι πλούσιος σε Ω-3 και εκτός του ότι βοηθά την πνευματική σου υγεία, μπορεί να καταπολεμήσει και τη θολούρα που μπορεί να νιώθεις μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Κουρκουμάς

Τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος γίνεται για τον κουρκουμά. Έχει βρει τη θέση του στη λίστα με τα superfoods και δεν το κουνά από εκεί. Περιέχει αντιοξειδωτικά, βοηθά στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

featured photo: Unsplash / Anne-Sophie Benoit