Είναι καλύτερη η κατανάλωση τριών κυρίως γευμάτων;Ή μήπως πέντε με έξι μικρότερων γευμάτων; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αν αναρωτιέσαι πόσα γεύματα πρέπει να καταναλώνεις μέσα στη μέρα, συνέχισε να διαβάζεις.

Κατά γενική ομολογία, η κατανάλωση μικρότερων και συχνότερων γευμάτων είναι ίσως η καλύτερη τακτική για να χάσεις βάρος. Αλλά και να το διατηρήσεις, βελτιώνοντας επίσης την υγεία σου.

*Θα νιώθεις κορεσμό που θα διαρκεί περισσότερη ώρα.

*Θα έχεις καλύτερα επίπεδα σακχάρου αίματος ενδιάμεσα των γευμάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

*Θα διατηρήσεις φυσιολογικά ορμονικά επίπεδα.

*Θα επιτύχεις απώλεια λίπους και διατήρηση μυϊκής μάζας

Είναι, όμως, τόσο απλό;

Σύμφωνα με μελέτες, τα άτομα που καταναλώνουν τρία γεύματα την ημέρα έχουν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα σε σχέση με εκείνα που προσλαμβάνουν έξι. Ίσως τελικά, το “σύστημα” των μικρών και συχνών γευμάτων να μη δουλεύει για όλους. Αυτό που φαίνεται από όλες τις μελέτες είναι ότι η πρωτεΐνη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στο θέμα της απώλειας λίπους και του αισθήματος πληρότητας.

Συμπερασματικά:

*Ακολούθησε αυτό που δουλεύει περισσότερο για εσένα. Αν η καθημερινότητά σου δεν σου επιτρέπει πολλά σνακ, προσπάθησε να έχεις σίγουρα τρία βασικά γεύματα ημερησίως (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό).

*Εξασφάλισε μία επαρκή, βάσει των προσωπικών σου αναγκών, ποσότητα πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα και σνακ (αν τηρείς τα 5 με 6 γεύματα τη μέρα).

*Γίνε πιο συνεπής. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου για την επόμενη μέρα.

5 τρόποι να σταματήσεις να το παρακάνεις με το φαγητό


www.facebook.com/dietliciousgr | www.instagram.com/dietlicious.gr/

featured image: Unsplash|Susie Ho