Η διακόσμηση του πρώτου σου διαμερίσματος είναι μια τόσο συναρπαστική διαδικασία, αλλά μπορεί επίσης να είναι και αγχωτική. Οι ιδέες είναι πολλές αλλά το budget σου περιορισμένο.

Θέλεις να εκπέμπει την προσωπικότητά σου αλλά ταυτόχρονα θέλεις να είναι μίνιμαλ και άνετο. Πώς θα τα καταφέρεις όλα αυτά; Ίσως ακολουθώντας κάποιες από τις παρακάτω ιδέες!

Δες όλη την εικόνα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edyta P-a (@plata.home)

Ένα λάθος που κάνουμε όταν θέλουμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας είναι πως εστιάζουμε σε έναν χώρο του και όχι σε όλο το σπίτι. Αυτό όμως δεν βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα αφού δεν είναι οπτικά αρμονικό. Εάν το σπίτι σου είναι γκαρσονιέρα με έναν ενιαίο χώρο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τον διαχωρίσεις με κάποιο παραβάν ή μια μεγάλη βιβλιοθήκη.

Δώσε στιλ στην είσοδο

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrea 🌞 (@decorwdrea18)

Σπάνια δίνουμε σημασία σε αυτό το σημείο του σπιτιού μας αλλά πρέπει να παραδεχτείς πως μια περιποιημένη είσοδος πάντα σου τραβάει την προσοχή σε ένα άλλο σπίτι. Και ήρθε ή ώρα να διακοσμήσεις και τη δική σου είσοδο, αφού χρειάζονται μόνο λίγα, απλά πράγματα. Κρεμάστρα ή καλόγερος, μια θήκη για ομπρέλες και ένας καθρέπτης. Εύκολο;

Δώσε προσωπικότητα στο μπάνιο σου

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shine Bathroom (@shinebathroom)

Άλλος ένας χώρος του σπιτιού μας που συνηθίζουμε να μην διακοσμούμε. Εάν δώσεις όμως λίγη προσοχή στη διακόσμηση του θα δεις πως θα αναβαθμιστεί αυτομάτως. Άλλαξε κουρτίνα, πρόσθεσε καδράκια ή άλλα έργα τέχνης και φυσικά, μην ξεχάσεις να προσθέσεις ένα βάζο με όμορφα λουλούδια.

Σκέψου τη λειτουργικότητα του χώρου σου

Πολλές φορές διακοσμούμε έναν χώρο ή αγοράζουμε έπιπλα χωρίς να έχουμε σκεφτεί τη λειτουργικότητά του. Για αυτό και πολλοί από εμάς βρεθήκαμε εν μέσω πανδημίας να ψάχνουμε σε ποιο σημείο του σπιτιού θα δημιουργήσουμε το γραφείο μας. Με λίγα λόγια ”think before you act”.

Δώσε στιλ στον φωτισμό σου

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Light House (@light_house_co)

Όταν αποφασίσεις να διακοσμήσεις των χώρο σου μην κοιτάς μόνο στο ύψος των ματιών σου. Κοίτα και πιο χαμηλά, αλλά και πιο ψηλά. Όλοι έχουμε αφήσει το πρώτο μας σπίτι για πολύ καιρό χωρίς φωτιστικά, με μία λάμπα να κρέμεται μοναχή της στη μέση του ταβανιού. Αυτό όμως ξέρεις πως καταστρέφει όλη την εικόνα που προσπαθείς να δημιουργήσεις. Για αυτό τον λόγο, διάλεξε και επένδυσε σε μερικά φωτιστικά που να δίνουν στιλ στον χώρο σου.

featured photo: @neeksandgaston