Είτε το πιστεύεις είτε όχι, εάν είσαι μέσα στο ποσοστό των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να δουλέψουν από το σπίτι, έχει περάσει ένας χρόνος. Και σίγουρα έχεις περάσει από όλες τις φάσεις εάν δεν είχε ήδη ένα δωμάτιο-γραφείο στο σπίτι σου. Ξεκίνησες με το λάπτοπ στην τραπεζαρία. Μετά το μετέφερες στο τραπέζι της κουζίνας για να αλλάξεις παραστάσεις. Δούλεψες για λίγο από το κρεβάτι  και τώρα τελευταία βγαίνεις στο μπαλκόνι.

Εάν όμως νιώθεις πως τα έχεις βαρεθεί όλα εδώ θα δεις πως μπορείς, μέσα σε μόνο ένα Σαββατοκύριακο, να μετατρέψεις την πιο μικροσκοπική γωνιά του σπιτιού σου, σε γραφείο.

Εδώ δεν χρειάζεται να κάνεις σχεδόν τίποτα το περίπλοκο. Απλά βρίσκεις εκείνο το σημείο στο σπίτι σου που χωράει ακριβώς το γραφείο σου και με δύο απλές κινήσεις το μετατρέπεις σε χώρο εργασίας. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσθέσεις κάποια ράφια για όλα αυτά τα αντικείμενα (χαρτιά, μολυβοθήκη, διακοσμητικά) που δεν χωράνε πάνω στο γραφείο σου. Επίσης, μπορείς να βάψεις μόνο αυτό το κομμάτι του τοίχου που θα είναι το γραφείο σου. Έτσι θα το διαχωρίσεις αυτόματα από τον υπόλοιπο χώρο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frances (@100yearsinthemaking)

Άλλος ένας μικροσκοπικός χώρος, αλλά αυτή τη φορά λίγο πιο κρυμμένος. Αυτή η λύση είναι ιδανική εάν μένεις σε ένα από αυτά τα σπίτια που έχουν πολλές μικρές γωνιές και δεν χωράει κάποιο μεγάλο έπιπλο. Ή εάν υπάρχει κάποιο σημείο (για παράδειγμα στο χωλ) που δεν μπορείς να τις εκμεταλλευτείς διαφορετικά.

Και εκεί που νόμιζες πως αυτό το λιλιπούτειο δωμάτιο στο σπίτι σου μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως αποθήκη, έρχεται το Instagram και σου αλλάζει τα δεδομένα. Γιατί με τις κατάλληλες μετατροπές αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει το γραφείο που δεν είχες ποτέ!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Medina (@grillodesigns)

Εάν έχεις σπίτι με εσωτερική σκάλα και πάντα αναρωτιόσουν τι να κάνεις αυτόν τον χώρο κάτω από την σκάλα, ήρθε η ώρα να μάθεις. Υπολόγισε με ακρίβεια τις αποστάσεις για να είσαι σίγουρη πως θα νιώθεις άνετα και δοκίμασέ το!

Extra tip: Για να δημιουργήσεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω ιδέες θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως ένα γραφείο χρειάζεται απαραιτήτως καλό φωτισμό. Είτε φυσικό είτε τεχνητό. Οπότε, πριν επιλέξεις σημείο για το DIY γραφείο σου θα πρέπει να δεις και τη λειτουργικότητά του.

featured photo: @Victoria_Beddoes