Ούσα ο ορισμός του ανθρώπου – κάμερα, δεν θυμάμαι καμία στιγμή μου που να μην συνοδεύεται από ένα κινητό στο χέρι και πάντα με ανοιχτή κάμερα. Λατρεύω να φωτογραφίζω τοπία, τους ανθρώπους που αγαπώ και είναι εκεί σε ξεχωριστές μου στιγμές. Πολλές φορές μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, με έναν καφέ, αποτελεί τη μεγαλύτερη έμπνευση για τις φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν στη ροή του Instagram μου.

Με τον καιρό και χωρίς όμως να έχω τις γνώσεις ενός ειδικού, έχω παρατηρήσει πως υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να σου δώσουν ένα μαγικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σου.

Όλα ξεκινούν με φως

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, να έχεις πάντα καλό φως σε μια φωτογραφία. Αυτό, πέραν του ότι σε γλιτώνει από περιττό κόπο επεξεργασίας, μπορεί να σου δώσει ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Απόφυγε το ζουμ

Αν τραβάς με κινητό, τότε η χρήση ζουμ ίσως και να σου καταστρέψει το αποτέλεσμα, μιας και είναι αρκετά πιθανό, να θολώσει ή να γεμίσει pixel την εικόνα σου

Εστίασε σωστά

Η σωστή εστίαση, έχω παρατηρήσει πως μπορεί να αλλάξει τελείως την οπτική μιας φωτογραφίας, μιας και κατευθύνει το μάτι σε ένα κεντρικό σημείο. Είναι σημαντικό λοιπόν, αυτό το σημείο να βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου μας.

Δοκίμασε το ασπρόμαυρο

Η αίσθηση της παλιάς φωτογραφίας, αποτελεί πλέον διαχρονική αξία, μη διστάσεις να δοκιμάσεις την ιδιαίτερη αυτή αισθητική που θυμίζει παλαιότερες εποχές.

Δώσε βάθος

Το βάθος σε μια φωτογραφία, είναι αρκετά σημαντικό , ιδίως σε τοπία, σου δημιουργεί την αίσθηση, πως βρίσκεσαι μέσα στην εικόνα, δημιουργώντας ένα πιο παραστατικό αποτέλεσμα .

Απέφυγε την υπερβολική επεξεργασία

Αδιαμφισβήτητα τις περισσότερες φορές, η επεξεργασία είναι πολλή σημαντική για μια εντυπωσιακή εικόνα, μπορεί όμως να είναι καταστροφική αν δεν έχουμε μέτρο.

Δοκίμασε το θόλωμα

Μια ρετρό αισθητική στις φωτογραφίες που τον τελευταίο καιρό αποτελεί και μεγάλη τάση, είναι οι θαμπές φωτογραφίες και με επιτηδευμένα μικρά pixel.

featured photo: Anthropologie