Γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων απεχθάνονται την ιδέα να είναι single; Aν το καλοσκεφτεί κανείς, όλοι γεννιόμαστε μόνοι και είναι σημαντικό να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και μόνοι σε κάθε φάση της ζωής μας.

Το να είναι κανείς single, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα relationship status το οποίο καλείσαι να γράψεις στη λίστα του προφίλ σου στο Facebook. Και δεν είναι καθόλου δείγμα αδυναμίας, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Όταν δεν είσαι σε σχέση, σου δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσεις τον εαυτό σου και τα θέλω σου στη ζωή. Μπορείς επίσης να παρατηρήσεις ως τρίτος τις σχέσεις των άλλων και να αποφασίσεις τι πραγματικά θέλεις εσύ από την αγάπη. Ακόμα δοκιμάζεις τις δυνατότητές σου και τι είσαι ικανός να πετύχεις σε αυτή τη ζωή την οποία ζεις αποκλειστικά θέτοντας τους δικούς σου κανόνες.

Παρόλο που το να είναι κανείς ελεύθερος έχει πολλά θετικά, δεν είναι όλοι έτοιμοι να αγκαλιάσουν αυτή την ιδέα με ενθουσιασμό. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι κατακρίνουν τη συγκεκριμένη κατάσταση, ενώ θεωρούν πως όσοι δεν είναι σε σχέση είναι είτε άτυχοι, είτε έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν βρίσκουν ταίρι. Επίσης μια μερίδα του κόσμου πιστεύει πως οι singles είναι μίζεροι και λυπημένοι. Είναι οι ίδιοι που νομίζουν πως η ευτυχία έρχεται μόνο μέσα από τον έρωτα.

Αν είσαι single και σου αρέσει πολύ η ζωή σου τότε πολλά πράγματα τα οποία ακούς και ζεις μάλλον σε ενοχλούν, ακόμα και σε απογοητεύουν. Τελικά το πιο δύσκολο πράγμα του να μην είσαι σε σχέση δεν είναι το relationship status σου, αλλά όλα τα στερεότυπα που πιστεύουν οι άλλοι για εσένα τα οποία είναι πάρα πολύ ενοχλητικά και απέχουν πολύ από την αλήθεια.

Συγκεντρώσαμε τις έξι πιο ενοχλητικές στερεοτυπικές απόψεις που αντιμετωπίζουν οι single από το περιβάλλον τους και κάτι μας λέει ότι θα ταυτιστείς:

1. Οι άλλοι ενοχλούνται που δεν έχεις ερωτική ζωή ενώ εσύ όχι

Eσύ μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα με το ότι είσαι μόνη και να μην σε επηρεάζει καθόλου αρνητικά, όμως οι περισσότεροι δείχνουν και να έχουν πρόβλημα και να ενοχλούνται από τα προσωπικά σου με αποτέλεσμα να σου συζητούν συνεχώς το γιατί δεν είσαι σε σχέση και το πότε θα μπεις.

2. Σου δίνουν πολλές ανεπιθύμητες και αχρείαστες συμβουλές για την αγάπη και τις σχέσεις

Αν και δεν σε ενδιαφέρει να βγεις αυτή τη στιγμή ραντεβού, ούτε θες να γνωρίσεις κάποιον και δεν είσαι στη φάση  να κάνεις σχέση, παρόλα αυτά, οι άλλοι δεν σταματούν να θέτουν ως δική τους προτεραιότητα να σου δίνουν συμβουλές για τα ερωτικά σου- και κυρίως γιατί πρέπει να βρεις σύντροφο- τις οποίες ποτέ δεν ζήτησες.

3. Οι φίλοι σου συνεχώς προσπαθούν να σου γνωρίσουν διάφορους αγνώστους

Παρόλο που έχεις υπέροχους φίλους και ξέρεις ότι θέλουν το καλό σου, είναι ενοχλητικό όταν προσπαθούν με το ζόρι να ανακατευτούν στα ερωτικά σου γνωρίζοντάς σου διάφορους – ενδιαφέροντες κατά τη γνώμη τους – αγνώστους. Μπορεί να νομίζουν ότι έτσι βοηθούν αλλά δεν είναι έτσι.

4. Αισθάνεσαι ότι εισπράττεις τον οίκτο των ανθρώπων

Αν και δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να σε λυπούνται, εσύ νιώθεις πως μόνιμα εισπράττεις οίκτο από τους άλλους για το γεγονός ότι δεν έχεις σύντροφο. Για εσένα δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό που ζεις, είσαι χαρούμενη και νιώθεις ολόκληρη, οι άλλοι όμως θεωρούν πως είσαι δυστυχισμένη και άτυχη και σου το επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία.

5. Οι φίλοι σου που είναι σε σχέση συμπεριφέρονται περίεργα μαζί σου

Οι φίλοι σου που έχουν συντρόφους ξεκινούν να σου φέρονται διαφορετικά, υπό την έννοια ότι σε θεωρούν ξεκάρφωτη στην παρέα όταν εκείνοι έχουν βγει ‘ζευγάρια’. Παύουν να σε καλούν σε συναντήσεις που κάνουν όλοι όσοι είναι σε σχέση ή όταν είσαι εκεί συμπεριφέρονται τόσο 2 σε 1 που εσύ νιώθεις άβολα, όχι επειδή είσαι μόνη, αλλά επειδή εκείνοι σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν κολλάς.

6. Νομίζουν ότι γουστάρεις όποιον άλλο ελεύθερο συναντάς, μιλάς ή γνωρίζεις

Ακριβώς επειδή είσαι μόνη, νομίζουν ότι βρίσκεσαι μονίμως στο κυνήγι. Έτσι βγάζουν το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι προσπαθείς να φλερτάρεις σαν απελπισμένη με όποιον γνωρίζεις. Εσύ αντιθέτως απλώς προσπαθείς να είσαι φιλική και κοινωνική κάτι που δεν λένε να καταλάβουν.

featured photo: @sabrinafvholder