Ήρθε η ώρα να δεις την ερωτική σου ζωή κατάματα. Είσαι single και σου αρέσει. Χτίζεις την καριέρα σου, είσαι δημιουργική, γνωρίζεις κόσμο, βγαίνεις ραντεβού -ή προσπαθείς να βγεις ή έχεις την πρόθεση ή θα το κάνεις όταν πετύχεις τους στόχους σου. 

Ας είμαστε ρεαλιστές, κάτι στέκεται εμπόδιο όταν μιλάμε για σχέσεις

Μήπως ακόμα προσπαθείς να ξεπεράσεις την προηγούμενη σχέση σου; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις κάποιον; Νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι, είσαι έτοιμη, αλλά τελικά δεν βγάζει πουθενά; Ή μήπως τα ραντεβού σου και η προσπάθεια να γνωρίσεις κάποιον σου στερούν όλη την ενέργεια;

Είναι κατανοητό το ότι άλλα πράγματα που αγαπάς σε κάνουν να νιώθεις πιο “γεμάτη” από τα να βγαίνεις ραντεβού. Μπορεί το να είσαι σε σχέση να είναι πολύ ωραίο, αλλά μπορεί να γίνει επίσης χαοτικό και να απαιτεί πολλή δουλειά. Ακόμα, το να επιθυμείς και το να καλλιεργείς την αγάπη μπορεί να είναι ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα του κόσμου.

Τι γίνεται όμως όταν το να είσαι single σε κάνει να “δουλέψεις” τα ελαττώματά σου; Τι κι αν είναι μια ευκαιρία να θεραπευτείς και να ξεκουραστείς; Για να τα καταφέρεις αυτά, θα πρέπει να βρεις τον εαυτό σου -να μάθεις τις αδυναμίες και τα δυνατά σου στοιχεία, τις συνήθειές σου και τις ανθυγιεινές σου συνήθειες. Σκέψου το σαν ταξίδι. Πρέπει να ευχαριστηθείς τα ταξίδι, όχι τον προορισμό. 

Παρακάτω θα βρεις μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον εαυτό σου όσο είσαι single:

Μίλησε με κάποιον ειδικό

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μελετήσει και έχει διαβάσει για ζητήματα της καρδιάς. Μπορεί να σε καθοδηγήσει και να ανακαλύψεις σε βάθος τον εαυτό σου. Αν και είσαι υπέροχη, πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνεις που δεν έχεις παρατηρήσει πάνω σου. Να είσαι ανοιχτή. 

Μην είσαι επικριτική 

Όταν προσπαθείς για τον εαυτό σου, είναι σημαντικό να το κάνεις με ταπεινότητα. Ο καθένας κάνει το δικό του ταξίδι και το να προσπαθείς να πετάξεις από πάνω σου παλιές σου συνήθειες απαιτεί υπομονή, αγάπη και σεβασμό. Προσπάθησε να μην είσαι επικριτική με τον εαυτό σου και τους άλλους. Αν θέλεις να εξελιχθείς, πρέπει να αφήσεις στην άκρη παλιές απόψεις και πιστεύω. Ένα επίκτητο προνόμιο σε κάνει πιο δεκτική, συμπονετική και ευαίσθητη.

Προσδιόρισε τι σε καθυστερεί 

Πάρε το χρόνο σου για να προσδιορίσεις αυτά που σου στερούν μία υγιή σχέση. Σκέψου πράγματα του παρελθόντος αλλά και περιστατικά του σήμερα. Σκέψου εσωτερικά και εξωτερικά και όλα εκείνα που μπορείς και δεν μπορείς να ελέγξεις. Προσπάθησε να αλλάξεις αυτά που μπορείς να ελέγξεις. 

Αντιμετώπισε παλιές πληγές

Πάρε χρόνο για να αναθεωρήσεις για τις παλιές σου σχέσεις που σε κρατάνε πίσω. Τι συνέβη ακριβώς; Ποιο μάθημα πήρες από αυτήν την εμπειρία; Κράτα σημειώσεις σχετικά με τις επιπτώσεις στο παρόν και πάρε μία συνειδητή απόφαση σχετικά με το πώς θα συνεχίσεις. 

Όταν είσαι single έχεις αρκετό χρόνο να σκεφτείς μέχρι να προχωρήσεις στο επόμενο άτομο που θα έρθει στη ζωή σου. Προσπάθησε να βρεις τον εαυτό σου και κάνε αλλαγές που μπορούν να σε βοηθήσουν εσένα και το ποια είσαι. 

Το να κλείσεις τις πληγές σου δεν είναι μόνο ένα ταξίδι. Έχει να κάνει με τα μυστήρια του κόσμου που κρύβεις μέσα σου. Βήμα βήμα, θα πρέπει να φτιάξεις τη ζωή σου πριν χτίσεις έναν κόσμο με κάποιον άλλο άνθρωπο.