Πώς θα καταλάβεις αν φοβάσαι τη δέσμευση;

Πώς θα καταλάβεις αν φοβάσαι τη δέσμευση;

5 σημάδια που πρέπει να προσέξεις.

Στις καθημερινές σου συνομιλίες με τους φίλους σου μπορεί το γεγονός ότι φοβάσαι τη δέσμευση να συζητιέται με λίγο χιούμορ και αρκετό κρασί. Ωστόσο είναι πραγματικότητα για πολλά άτομα εκεί έξω. Η φοβία της δέσμευσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ερωτική σου ζωή και πολλές φορές να σε φέρνει σε κόντρα με τις εσωτερικές σου επιθυμίες. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ειδικά αν οδηγεί σε μια εσωτερική, δύσκολα αντιληπτή καταπίεση.

Τα πρόσφατα love stories σου σού έχουν προκαλέσει την υπόνοια ότι αποφεύγεις τη δέσμευση με πάθος; Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα σημάδια ότι όντως αντιμετωπίζεις θέμα με οτιδήποτε σε "δεσμεύει" με ένα άτομο, μια σχέση ή μια κατάσταση.

Δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς ακόμα και τη δική σου κρίση

Αν έχεις κάνει κακές σχέσεις στο παρελθόν, θα ξέρεις πολύ καλά ότι έχουν ένα μαγικό τρόπο να σε στοιχειώνουν ακόμα και χρόνια μετά. Αν έχεις συνηθίσει στην τωρινή ζωή σου με έναν τρόπο να αμφισβητείς το κατά πόσο κάποιος μπορεί να γίνει ένας καλός σύντροφος, οδηγείσαι στο να τον αντιμετωπίζεις ως κάτι προσωρινό. Ακόμα και αν συνεχίζεις ακάθεκτη να τον φλερτάρεις. Μετάφραση πραγματικής ζωής: είσαι με το ένα πόδι έξω. Αυτό μακροπρόθεσμα ίσως να σου αποδείξει πως δεν είσαι απλά αυστηρή με τους ανθρώπους. Μάλλον επιλέγεις να τους αντιμετωπίζεις ως "πλάσματα γεμάτα ελαττώματα", για να μη ρισκάρεις.

Εξαφανίζεσαι γρήγορα

Πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να αφήνει μηνύματα στο "Διαβάστηκε"; Το ghosting είναι η go-to λύση σου για όλα τα love stories που νιώθεις ότι δε θέλεις να προχωρήσουν; Μήπως σου στέλνουν άτομα μετά από τρεις μήνες "πού εξαφανίστηκες;". Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό αν αντιμετωπίζεις θέματα με τη δέσμευση. Το ghosting είναι πολύ συχνό σε άτομα που πιέζονται ή τουλάχιστον που νιώθουν ότι μάλλον θα πιεστούν στο μέλλον από μια κατάσταση.

Για αυτά τα 3 ζώδια η συναισθηματική οικειότητα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα σε μια σχέση

PS I Love You

Είσαι αναποφάσιστη με νέους συντρόφους

Τα άτομα που φοβούνται να δεσμευτούν τείνουν να κάνουν σχέδια και μετά να τα ακυρώνουν, χωρίς να τα έχουν ολοκληρώσει. Αν το άγχος κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού σου είναι γνώριμο, με τη λογική ότι νιώθεις πως δε μπορείς να "ακολουθήσεις" τη συζήτηση, μάλλον ανήκεις σε αυτά. Και αν αυτό ισχύει, χάνεις το ενδιαφέρον σου για τον άλλο πολύ γρήγορα.

Είσαι στρατηγικά ευέξαπτη

Όλοι έχουμε ελαττώματα, και όλοι εντοπίζουμε ελαττώματα, ακόμα και στα άτομα με τα οποία είμαστε ερωτευμένοι. Η παγίδα εδώ είναι αν είναι πραγματικά ή αν τα δημιουργούμε μόνοι μας, ως μια δικαιολογία για να μην προχωρήσουμε παρακάτω. Οι διαφωνίες και οι τσακωμοί που έχεις με τα άτομα που βγαίνεις είναι αυθεντικοί; Ή τους δημιουργείς εσύ σχεδόν στρατηγικά για να φτάσεις άνετα στο συμπέρασμα πως "δεν κάνουν για εσένα";

Βγαίνεις με πολλά άτομα ταυτόχρονα

Το να βγαίνεις με πολλά άτομα, αν δεν είσαι σε μια μονογαμική σχέση και αν το ασφαλές σεξ είναι προτεραιότητά σου, δεν είναι κακό. Ωστόσο, αν υποτίθεται ότι έχεις μπει σε μια αποκλειστική σχέση είναι άλλη συζήτηση. Το να έχεις τις επιλογές σου ανοιχτές σε αυτή την περίπτωση, ίσως υποδεικνύει θέματα δέσμευσης. Ψάξε λίγο μέσα σου μήπως η λίστα σου υπάρχει μόνο και μόνο γιατί δε θέλεις/φοβάσαι να αφοσιωθείς σε ένα μόνο άτομο.

featured image: Elite Daily
 
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.