Όταν αποφασίζεις να μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι, το να το βάψεις είναι μια πολύ καλή ιδέα. Θα ανανεωθεί, θα δείχνει πιο καθαρό και φυσικά θα αποπνέει το δικό σου στιλ. Το θέμα είναι όμως πως μια μετακόμιση έχει ήδη πολλά έξοδα για να προσθέσεις σε αυτά και το κόστος του βαψίματος από κάποιον επαγγελματία. Αλλά όσο και εάν αγαπάς τις DIY κατασκευές, το να βάψεις μόνη όλο το σπίτι, σου φαίνεται ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Η αλήθεια είναι όμως πως δεν είναι τόσο δύσκολο task όσο φαντάζει, αρκεί να προσέξεις κάποια πολύ βασικά σημεία.

Συγκεκριμένα, υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου όταν αποφασίσεις να βάψεις μόνη το σπίτι σου.

Και αυτό είναι τα εργαλεία για το βάψιμο. Ειδικά τα πινέλα και τα ρολά βαφής. Μπορεί να πιστεύεις πως όλα κάνουν την ίδια δουλειά άρα γιατί να χαλάσεις πολλά χρήματα, αλλά αυτό είναι λάθος. Για τα πινέλα και τα ρολά δεν θα πρέπει να σκεφτείς τα χρήματα γιατί μόνο έτσι θα έχει αξία ο κόπος σου.

Εάν έχεις κάνει ήδη αυτό το λάθος, τότε σίγουρα ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάμε. Όταν βάφεις με ένα μη κατάλληλο πινέλο θα δεις πως κατά τη διάρκεια φεύγουν οι τρίχες του ή δημιουργούνται κενά στο βάψιμο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τα πινέλα ζωγραφικής.
Για να αγοράσεις λοιπόν τα κατάλληλα ρολά και πινέλα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα παρακάτω:
  • Τη σύσταση του χρώματος που έχεις επιλέξει, για να διαλέξεις αναλόγως πινέλο και ρολό.
  • Το ποιες εργασίες έχεις να κάνεις (ταβάνι, κοψίματα, γωνίες) για να μπορέσεις να επιλέξεις το μέγεθος των ρολών και των πινέλων.
Να θυμάσαι πως μόνο εάν διαλέξεις τα σωστά ρολά και πινέλα δεν θα δυσκολέψεις τη ζωή σου, και το κυριότερο, θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
featured photo: @amandarydell