Πόσο εύκολο σου είναι να οργανώσεις τη μέρα σου; Πόσες φορές έχεις μεταφέρει όσα είχες κανονίσει την προηγούμενη εβδομάδα, στην επόμενη; Είμαστε σίγουρες πως πολλές φορές έχει συμβεί αυτό γιατί μία εβδομάδα δεν είναι ποτέ αρκετή. 

Για να πάει μία εβδομάδα ακριβώς όπως την έχεις οργανώσει θα πρέπει το πρόγραμμα να ακολουθείται με κάθε λεπτομέρεια. Τις περισσότερες φορές το να οργανώνεις το πρόγραμμά σου είναι αρκετά δύσκολο, πόσο μάλλον αν αυτό αφορά και παραπάνω από ένα άτομα. 

Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να οργανώσεις το πρόγραμμά σου χωρίς να κουράζεις τον εαυτό σου. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την παραγωγικότητά σoυ.

Δημιούργησε ένα χρονοδιάγραμμα

Αν προγραμματίζεις να αποτύχεις τότε δεν μπορείς να οργανώσεις σωστά το πρόγραμμά σου. Πρέπει να ξέρεις ότι η αποτυχία πολλές φορές είναι θέμα λάθος οργάνωσης.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να γράφεις με κάθε λεπτομέρεια σε μία εβδομαδιαία ατζέντα. Και πάντα να την ακολουθείς! 

Γιατί λειτουργεί: Γράφοντας με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμα της εβδομάδας, μπορείς πιο εύκολα να θυμάσαι την κάθε δραστηριότητα που έχεις να κάνεις. Έρευνες έχουν δείξει πώς το να κρατάς σημειώσεις βοηθάει στο να θυμάσαι και να απομνημονεύεις πράγματα. Έτσι, ξεκίνα την κάθε σου εβδομάδα γράφοντας τι έχεις να κάνεις. 

Πώς να οργανώσεις την τέλεια εβδομάδα σύμφωνα με την επιστήμη
careergirldaily.com

Βάλε στόχους

Βάλε στόχους σε κάθε εβδομάδα. Χρειάζεται σίγουρα να ξέρεις τι έχεις να κάνεις και πότε. Οι στόχοι ωστόσο αποτελούν ένα κίνητρο και σου δίνουν ενέργεια να συνεχίσεις. 

Χωρίς στόχους λειτουργείς σαν μηχανή που εκτελεί ορισμένες εντολές κάθε εβδομάδα. 

Γιατί λειτουργεί: Οι στόχοι που γράφονται σε κάνουν πιο συγκεκριμένη σε αυτό που θέλεις να καταφέρεις και σου δίνουν κάποιο κίνητρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς πιο εύκολα να υλοποιήσεις όσα προγραμματίζεις. Ώρα να τα βάλεις στην ατζέντα σου!

Επιβράβευσε τον εαυτό σου για όσα κατάφερες

Όλοι χρειάζονται κίνητρο για να κάνουν κάτι σωστά. Είναι απαραίτητο να εκτιμάς τους κόπους σου μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Το να ζεις με μία μόνιμη ανικανοποίητη αίσθηση, δεν σε κάνει να θέλεις  να καταφέρεις περισσότερα. 

Το να ζεις μόνιμα χωρίς μία ικανοποίηση σε όσα στοχεύεις να κάνεις δεν κάνει καλό στην υγεία σου, και έτσι δεν πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι παραπάνω. Επιβράβευσε τον εαυτό σου για όσα καταφέρνεις κάθε εβδομάδα.

Γιατί λειτουργεί: Ενεργοποιώντας το σύστημα επιβράβευσης, δίνεις boost στη ντοπαμίνη σου, γίνεσαι πιο χαρούμενη και σε κάνεις να θέλεις να καταφέρεις περισσότερα. 

careergirldaily.com

Γίνε πιο αναλυτική 

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, πριν οργανώσεις την επόμενη, χρειάζεται να κάνεις μία ανάλυση ώστε να καταλάβεις τι έχασες και τι χρειάζεται να κάνεις. 

Όταν βρεις αυτά που απέτυχες να καταφέρεις μέσα στην εβδομάδα, θα καταφέρεις να βάλεις τις προτεραιότητές σου. 

Μπορείς επίσης να δεις τι είναι αυτό που έκανες ίσως λάθος και να δράσεις πιο αποτελεσματικά. 

Γιατί λειτουργεί: Το να βλέπεις αυτά που έχεις καταφέρει είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αυτοβελτίωσης. Με το να αναλύεις τα αποτελέσματα και να βλέπεις την πρόοδό σου θα μπορείς να οργανώνεις καλύτερα το πρόγραμμά σου και να είσαι πιο άνετη στο να ολοκληρώνεις την κάθε σου δραστηριότητα. 

Πηγή: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Vogue