Σε όλους μας αρέσει η αίσθηση της αρμονικής και ιδιαίτερης επίπλωσης. Μερικές φορές όμως τα συνηθισμένα μεγέθη του εμπορίου δεν ταιριάζουν σε όλους τους χώρους. Βλέπεις στα περιοδικά και στο Pinterest εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους και αναρωτιέσαι πως γίνεται να φαίνονται όλα τόσο τέλεια. Μία από τις απαντήσεις που θα μπορούσαμε να σου δώσουμε είναι ότι οι διακοσμητές σχεδιάζουν ειδικές κατασκευές. Έπιπλα και αντικείμενα δηλαδή σχεδιασμένα ανάλογα με το χώρο. Τριγυρνάει στο μυαλό σου η ιδέα να παραγγείλεις και εσύ ένα μοναδικό έπιπλο για το σπίτι σου, όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί; Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές και ξεκίνα τη διαδικασία χωρίς άγχος.

Οργανώσου σωστά

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε, οργανώσου. Πρακτικά, δηλαδή, οργάνωσε το χώρο σου. Είναι σημαντικό να αντιληφθείς τον χώρο και τις ανάγκες του σε συνδυασμό με αυτά που εσύ θέλεις να δημιουργήσεις. Καλό θα είναι να περάσεις ένα χρόνο σκέψης όπως λέμε, σχετικά με τη διάταξη του χώρου σου, δηλαδή που θα βάλεις το custom έπιπλο σου και τι σχέση θα έχει αυτό με τα υπόλοιπα στοιχεία. Έπειτα αφού έχεις υπόψη σου ένα σχέδιο, μάζεψε φωτογραφίες που πιθανώς να έχεις δει από τα social media ή από κάποιο περιοδικό. Μοιράσου όλο σου το υλικό με τον άνθρωπο ή την εταιρεία που θα σου φτιάξει αυτό το έπιπλο και εξήγησε τους ακριβώς τι θέλεις να φτιάξεις.

weheartit.com

Το σημείο

Ανακάλυψε πού αξίζει πραγματικά να αγοράσεις, να δημιουργήσεις και τελικά να τοποθετήσεις ένα custom made έπιπλο. Πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι ένα έπιπλο κατά παραγγελία καλό θα είναι να μπαίνει σε χώρους όπου χρησιμοποιούνται περισσότερο.

decor8blog.com

Τα δείγματα

Κάθε φορά που υπάρχει πιθανότητα να παραγγείλεις ένα έπιπλο που σε ενδιαφέρει, ζήτα οπωσδήποτε τα δείγματα από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Ξύλο, μέταλλο, πλαστικό αλλά κυρίως το ύφασμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιπροσωπευτικό από το να βλέπεις και να αγγίζεις ένα κομμάτι ύφασμα. Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις το κάθε υλικό στο χώρο σου για να δεις ακριβώς πως αυτό αποκρίνεται στο φως. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως θα ζήσεις με το υλικό αυτό. Ιδιαίτερα αν έχεις παιδιά ή κατοικίδια παίρνοντας το υλικό στο χώρο σου μπορείς να τσεκάρεις και τις ιδιότητες του. (Όπως για παράδειγμα αν καθαρίζεται εύκολα.)

kitesgrove.com

Επιστροφές

Για να μην απογοητευτείς στο τέλος διάβασε καλά την πολιτική επιστροφής της κάθε εταιρείας, αλλά και το επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών της. Αυτό είναι η πραγματικότητα και κάτι που συμβαίνει συχνά: Μπορεί να αγοράσεις ένα item και τελικά να μην σου αρέσει ή να μην ταιριάζει ή να μην χωράει μέσα στο χώρο που νόμιζες ότι μετρούσες σωστά. Έχοντας τη δυνατότητα να επιστρέψεις ακόμα και να αλλάξεις ένα έπιπλο ή κάποιο στοιχείο του που δεν θέλεις τελικά είναι μια μεγάλη ευκολία. Απλώς να έχεις στο μυαλό σου ότι οι περισσότερες εταιρείες χρεώνουν ένα τέλος ανανέωσης για το επιστρεφόμενο προϊόν.