Συμβαίνουν αυτά. Τον γνώρισες, ήπιατε και καταλήξατε στο σπίτι του μέσα σε λίγες ώρες. Ή από φίλος σου κατέληξε να είναι το one-night-stand σου ένα Σαββατόβραδο μετά από πολύ αλκοόλ και ακόμα μεγαλύτερο παρορμητισμό. Νιώθεις τύψεις, το έχεις μετανιώσει και θες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω.

Δες πώς θα το διαχειριστείς:

Διαχώρισε το one-night-stand από το πώς νιώθεις γι’αυτό

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι πήρες τις απαραίτητες προφυλάξεις και δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες συνέπειες, ποιο το νόημα του να νιώθεις τόσο άσχημα. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, ό,τι έγινε έγινε, η κατάσταση δεν αλλάζει. Το γεγονός, δηλαδή, γιατί η αντιμετώπισή σου μπορεί να αλλάξει στο λεπτό.

Προσπάθησε να βρεις ένα θετικό στοιχείο σε όλο αυτό. ΟΚ, ήταν μια εμπειρία, μια καινούργια εμπειρία. Σίγουρα τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου και σε έκανε πιο καλή και έμπειρη σεξουαλική παρτενέρ. Έμαθες καλύτερα τον εαυτό σου, το σώμα σου και ήρθες πιο κοντά με έναν άλλο άνθρωπο. Δεν είναι και άσχημα όλα αυτά.

Αμφισβήτησε τα συναισθήματά σου

Για να ξεμπερδεύεις με τις τύψεις, πρέπει να δεις καθαρά ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο νιώθεις έτσι. Το να καταλάβεις την πηγή των τύψεών σου, θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις παρακάτω.

Γιατί εύχεσαι να μην το είχες κάνει ποτέ; Ίσως νιώθεις πως αυτό σε κάνει κακό άνθρωπο ή πως πλέον το άτομο με το οποίο έκανες σεξ δε σε σέβεται. Ενδεχομένως πιστεύεις πως μετά από αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να γνωριστείτε καλύτερα και ίσως να αναπτυχθεί κάτι πιο σοβαρό μεταξύ σας.

Όταν απαντήσεις στο ερώτημα “γιατί νιώθω έτσι;”, θα καταφέρεις και να το αντιμετωπίσεις. Αυτό που νιώθεις είναι αδιαμφισβήτητα αληθές; Ξέρεις χωρίς καμία αμφιβολία τι αισθάνεται ο άλλος ή τι πιστεύει; Δύο πράγματα είναι σίγουρα: δεν υπάρχουν κανόνες στον έρωτα και ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Ίσως και να σε εκπλήξει ευχάριστα.

Βρες το μάθημα

Από όλα τα πράγματα στη ζωή, ειδικά από εκείνα που μετανιώνεις, κάτι μαθαίνεις. Βρες αυτό το κάτι στην προκειμένη περίπτωση. Αν για παράδειγμα, αυτό που σε φοβίζει είναι πως έχασες τον σεβασμό του άλλου, είτε αυτό ισχύει είτε όχι, εσύ έβγαλες ένα συμπέρασμα: Το να κάνεις σεξ από την πρώτη νύχτα με κάποιον, είναι μια στρατηγική που δεν ταιριάζει σε σένα. Επιπλέον, ίσως βρεις και κάποιες εσωτερικές ανασφάλειες μέσα σε όλο αυτό που δεν είχες εντοπίσει παλιότερα. Το να σε ενδιαφέρει τόσο καταστροφικά η άποψη ενός άλλου για σένα, ναι, είναι δείγμα ανασφάλειας.

Αντί να νιώθεις άσχημα και να εύχεσαι να μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, νιώσε ευγνωμοσύνη για την εμπειρία αλλά και τα μαθήματα που σου έδωσε.

5 τρόποι να διαχειριστείς το one-night-stand που μετάνιωσες
Channel One News

Συγχώρησε τον εαυτό σου

Ένα αντίδοτο για τις τύψεις είναι η συγχώρεση. Το να συγχωρήσεις τον εαυτό σου δεν σημαίνει να προσποιηθείς πως δεν έγινε ποτέ ό,τι έγινε. Δεν μπορείς να διαγράψεις το παρελθόν, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μπορείς να το δεις μέσα από έναν άλλο φακό. Δες τις πράξεις σου με συμπόνια και σαν μια ευκαιρία να κάνεις τα πράγματα πιο σωστά στο μέλλον.

Μάθε τι περιμένεις από εδώ και πέρα

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις το τι περιμένεις από εδώ και πέρα, για να μην ξανανιώσεις τύψεις στο μέλλον για αντίστοιχο περιστατικό. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε δίλημμα για τον αν θες να κάνεις σεξ με κάποιον ή όχι, φρόντισε να έχεις μια ξεκάθαρη απάντηση στο “τι θέλω;”. Να θυμάσαι τα μαθήματα που πήρες από αυτή την εμπειρία και να κάνεις επιλογές που να καλύπτουν τις πραγματικές σου ανάγκες. Αν η ανάγκη σου είναι να ζήσεις στη στιγμή, απλά κάνε το, χωρίς τύψεις.

Featured image: Elite Daily