Πόσες φορές άνοιξες το Facebook το πρωί και βρήκες κάποιο αίτημα φιλίας από συγγενή σου με τον οποίο δεν έχετε ιδιαίτερες σχέσεις; Ειδικά αν οι γονείς σου έχουν πολλά ξαδέρφια, ξέρεις ότι η οικογένεια σας είναι μεγάλη και απλώνεται παντού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως είναι εφικτό να έχετε σχέσεις και επαφές με όλους. Με κάποιους θα βρίσκεστε ακόμη και μακριά γεωγραφικά, κάτι που καθιστά ακόμη πιο σπάνια την επικοινωνία σας.

Με το Facebook, όμως, πολλοί το θεώρησαν την τέλεια αφορμή να συνδεθούν με τους συγγενείς τους, μακρινούς και μη. Το πλέον σίγουρο είναι ότι εσύ δεν θες να βλέπουν όλες οι θείες και τα ξαδέρφια σου όσα δημοσιεύεις στα social media σου, χωρίς απαραίτητα να τους ξέρεις. Άσε που και τα σχόλια τους στις φωτογραφίες σου μπορούν να γίνουν πολύ άβολα σε ορισμένες περιστάσεις. Γι’αυτό μπορείς αν θέλεις να περιορίσεις την αλληλεπίδραση που έχετε στα social media, χωρίς να υπάρξει λόγος παρεξήγησης ανάμεσα σας.

Δημιούργησε έναν δεύτερο λογαριασμό

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι εκεί έξω που επιλέγουν να διατηρούν διπλούς λογαριασμούς στα social media. Όταν στη λίστα φίλων σου βρίσκονται πολλοί συγγενείς και συνεργάτες, είναι λογικό να θες να μη μοιράζεσαι τα ίδια με όλους. Το ίδιο άλλωστε κάνουν και πολλοί celebrities, που διατηρούν κι ένα Finstagram για να μοιράζονται μόνο με πολύ δικούς τους ανθρώπους κάποιες άλλες στιγμές. Μπορείς λοιπόν κι εσύ να διατηρήσεις έτσι την ιδιωτικότητα σου με ξεχωριστούς λογαριασμούς.

Επίλεξε τι μοιράζεσαι και με ποιους

Μπορεί όμως να μην αισθάνεσαι άνετα να έχεις πολλαπλούς λογαριασμούς σε αυτές τις πλατφόρμες. Γιατί να προσθέσεις ένα έξτρα βάρος στο κεφάλι σου; Πλέον τα social media σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις τι μοιράζεσαι και με ποιους. Στο Facebook μπορείς να βρεις την αντίστοιχη ρύθμιση και να αποκλείσεις ορισμένα άτομα από τις δημοσιεύσεις σου. Στο Instagram αντίστοιχα έχεις δύο επιλογές όσον αφορά τα Instagram stories σου. Είτε να βάλεις όσους θες σε μία λίστα στενών φίλων, είτε να κάνεις απόκρυψη μερικούς ανθρώπους από όσα ανεβάζεις.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, η απόφαση είναι δική σου και είναι δίκαιο να έχεις πάντοτε τον έλεγχο του τι μοιράζεσαι και με ποιους ανθρώπους.