Παλιότερα, όταν είχε έρθει επιτέλους η ώρα να ξεφορτωθούν οι άνθρωποι τις μπάρες σαπουνιών τους, υπήρξε μία ανακούφιση. Η σύσταση τους ήταν ιδιαίτερα σκληρή για το δέρμα και πολλοί αντιμετώπιζαν ξηροδερμίες εξαιτίας τους. Έτσι, η στροφή προς τα αφρόλουτρα σε μπουκάλια και τα κρεμοσάπουνα χεριών έγινε πολύ εύκολα. Μάθαμε μάλιστα να χρησιμοποιούμε ένα διαφορετικό μπουκάλι σαπουνιού για το κάθε μέρος του σώματός μας.

Ωστόσο, τώρα τα σαπούνια κάνουν και πάλι την επιστροφή τους με τον πιο κομψό τρόπο.

Οι μπάρες σαπουνιών είναι η μίνιμαλ τάση που έψαχνες τόσο καιρό στην περιποίηση

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natural Soaps (@ena_karo)

Σήμερα τα περισσότερα ανεξάρτητα και μη brands έχουν κυκλοφορήσει τα δικά τους σαπούνια τα οποία προορίζονται συνήθως για περισσότερες από μία χρήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να βρεις ένα που θα κάνει τόσο για το σώμα και για τα μαλλιά. Ή ακόμη και ένα που θα είναι κατάλληλο για σώμα, μαλλιά και πρόσωπο ταυτόχρονα, ανάλογα με τα συστατικά του.

Πλέον υπάρχουν πολλά αρώματα για να διαλέξεις

Παλιότερα, το άρωμα του κοινού στερεού σαπουνιού ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό και η ίδιο σχεδόν για όλα τα σαπούνια. Σήμερα, όμως αυτό έχει αλλάξει. Αντί για τα αρώματα που θα βρεις συνήθως στα αφρόλουτρα τα οποία απομακρύνονται κατά πολύ από τις φυσικές ουσίες, τα στερεά σαπούνια χρησιμοποιούν τα αρώματα της φύσης. Έτσι, περιέχουν πολλά ευεργετικά συστατικά για το σώμα και την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα σέβονται το pH του δέρματος.

Σέβονται και το περιβάλλον

Σκέψου απλά ότι αυτή τη στιγμή για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου έχεις περίπου 4-5 πλαστικά μπουκάλια με διάφορα προϊόντα στο μπάνιο σου. Όλα αυτά μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν από μία μόνο μπάρα σαπουνιού. Σήμερα ειδικά γίνονται ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε να διατηρηθούν αυτά τα σαπούνια zero waste. Έτσι, αν έχουν κάποια συσκευασία, αυτή είναι ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον.

Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να κάνεις ακόμη μία αλλαγή στις συνήθειες σου, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Οι επιλογές πλέον σε μπάρες σαπουνιών είναι αρκετές και τα πλεονεκτήματα πολύ πειστικά. Έτσι κι αλλιώς, πολλές από τις παλιές μας συνήθειες αποδεικνύονται περισσότερο ευεργετικές στο σήμερα.