Το industrial design – ή αλλιώς βιομηχανική διακόσμηση – είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διαδεδομένα στιλ διακόσμησης σήμερα. Συγκεκριμένα, η ρουστίκ βιομηχανική διακόσμηση αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Αυτό που κάνει αυτό το στιλ τόσο ξεχωριστό είναι ο φαινομενικά ημιτελής χαρακτήρας. Δηλαδή, δείχνει σαν να ξεκίνησες να διακοσμείς τον χώρο, αλλά κάπου στη μέση της διαδικασίας να σταμάτησες.

Μπορεί να σου φαίνεται λίγο δύσκολο να εφαρμόσεις αυτό το στιλ με τρόπο που να μοιάζει ο χώρος αρμονικός. Αλλά εδώ θα δεις μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Φυσική παλέτα χρωμάτων

Στη διακόσμησή σου θα πρέπει να αφήσεις πίσω σου τα έντονα και πιο ιδιαίτερα χρώματα. Ένα από τα βασικά στοιχεία του βιομηχανικού στιλ είναι σίγουρα η παλέτα χρωμάτων που συνδυάζει ουδέτερα καφέ, λευκά και μαύρα.

Φωτισμός

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LightsOnline.com (@lightsonline)

Κάθε στιλ εσωτερικής διακόσμησης έχει τις δικές του προτιμώμενες επιλογές φωτισμού. Και αν ψάχνεις για βιομηχανικό φωτισμό, θα βρεις σίγουρα πολλές επιλογές. Εδώ θα δεις διαφορετικά σχήματα λαμπτήρων, και περίπλοκα καλώδια που κρέμονται από το ταβάνι. Αυτό που επικρατεί είναι οι μεταλλικές και σκουρόχρωμες λεπτομέρειες.

Τοίχοι από τούβλα

Τα τούβλα θα προσθέσουν σίγουρα μία industrial πινελιά στον χώρο σου. Δε χρειάζεται όμως να καλύψεις όλο τον τοίχο με τούβλα. Αρκέι μία μικρότερη επιφάνεια για να δημιουργήσει το εφέ που θέλεις.

Μεταλλικοί σωλήνες

Οι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν σχεδόν οποιοδήποτε έπιπλο ή διακοσμητικό. Αυτό που θα δεις πιο συχνά είναι σίγουρα βιβλιοθήκες φτιαγμένες από σωλήνες.

Γραφείο ή τραπέζι

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη URBAN IN NATURE (@urbaninnature)

Επέλεξε ένα σιδερένιο τραπέζι ή ξύλινο αλλά με μεταλλικά πόδια. Με την ίδια λογική επέλεξε και τις καρέκλες σου.

Ξύλινο πάτωμα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη , (@huisnummer19)

Στη βιομηχανική διακόσμηση θα δεις το ξύλινο πάτωμα παντού. Εάν όμως δεν είναι μια αλλαγή που θέλεις να κάνεις στον δικό σου χώρο, μπορείς απλά να προσθέσεις το ξύλο σε πολλά διακοσμητικά κομμάτια και έπιπλα. Και εδώ το βασικό είναι να συνδυάζονται αρμονικά με μεταλλικές λεπτομέρειες.

featured photo: @een_wasbeer