Τα μπάνια έχουν κακή φήμη στο feng shui, αυτό είναι γεγονός. Μπορείς όμως να αλλάξεις αυτήν τη φήμη, με λίγη προσεκτική προσπάθεια. Έχουμε συγκεντρώσει λοιπόν για εσένα μερικές μικρές συμβουλές για να σε βοηθήσουμε να δημιουργήσεις ένα καλό feng shui στο μπάνιο σου.

Είναι αλήθεια ότι τα μπάνια έχουν πολλές προκλήσεις feng shui. Δεν είναι μια καλή λύση να ακολουθήσεις επιφανειακές συμβουλές feng shui, όπως να κρεμάσεις έναν καθρέφτη στην πόρτα του μπάνιου -δεν λειτουργεί πραγματικά- ή να κρατάς το κάθισμα της τουαλέτας κλειστό -πολύ σημαντικό να το κάνεις αλλά όχι αρκετό-.

Δεν χρειάζεται να φοβάσαι το μπάνιο σου, αλλά να το αγαπάς και να το φροντίζεις δημιουργώντας μια εξαιρετική ενέργεια εκεί.

Ας δούμε μερικές πολύ βασικές και εύκολες συμβουλές για καλό feng shui στο μπάνιο σου

Πρώτον, φυσικά, πρέπει να το διατηρείς καθαρό και τακτοποιημένο. Επειδή η ενέργεια στο μπάνιο είναι λίγο challenging, κάθε έλλειψη τάξης ή καθαριότητας θα διπλασιάσει γρήγορα, αν όχι τριπλασιάσει την αρνητική ποιότητα ενέργειας εκεί. Οπότε να είσαι πολύ προσεκτική και να το διατηρείς λαμπερό.

Όσο λιγότερα αντικείμενα έχεις στο μπάνιο σου, τόσο πιο εύκολο είναι να το διατηρείς καθαρό. Εάν έχεις ένα μπάνιο γεμάτο από αντικείμενα, τότε βάλε προτεραιότητα να βρεις καλές οργανωτικές λύσεις και χρησιμοποίησε κάθε ίντσα κάθετου και οριζόντιου χώρου στα ράφια ή τα ντουλάπια σου για την οργάνωση του.

Στη συνέχεια, είναι καλό να γνωρίζεις την περιοχή feng shui bagua όπου βρίσκεται το μπάνιο σου. Εάν είσαι άπειρη στο feng shui, το bagua είναι ο ενεργειακός χάρτης feng shui του σπιτιού σου. Το bagua σου παρέχει επίσης βασικές οδηγίες σχετικά με τα πιο κατάλληλα χρώματα για χρήση σε κάθε περιοχή του σπιτιού σου. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποια περιοχή βρίσκεται το μπάνιο σου, το λευκό χρώμα, και όλα τα ανοιχτά χρώματα, είναι εξαιρετικά για το μπάνιο, επειδή είναι φρέσκα και φιλικά προς το σώμα.

Τι να αποφύγεις στο μπάνιο σου;

Ιδανικά απέφυγε τα χρώματα μπλε και μαύρο καθώς δημιουργούν μια επιπλέον ένταση, την οποία δεν την θέλουμε σε έναν χώρο ηρεμίας. Δοκίμασε ακόμα να βάλεις ένα στοιχείο ομορφιάς στο μπάνιο σου. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από όμορφα κοχύλια έως μια σύνθεση κεριών.

Εν κατακλείδι, φρόντισε να προσέχεις πάντα την ποιότητα της ενέργειας στο μπάνιο σου. Αυτό δεν είναι δύσκολο, εάν φροντίζεις με συνέπεια το καλά οργανωμένο μπάνιο σου. Ειδικά επειδή θα είσαι εκείνη που θα επωφεληθείς από αυτό! Εάν καταβάλλεις λίγη προσπάθεια για να δημιουργήσεις την αίσθηση του spa στο μπάνιο σου, μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη θεραπευτική του ενέργεια.