Οι άνθρωποι που έχουν το προνόμιο και την τύχη να μην νιώθουν ή να μην έχουν νιώσει ποτέ οικονομική ανασφάλεια, δεν είναι πολλοί. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που καθημερινά νιώθουν άγχος για τα οικονομικά τους και προσπαθούν να βρουν τρόπους να εξοικονομήσουν χρήματα για να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το μέλλον.  Εδώ θα δεις πως διαχειρίζεται κάθε ζώδιο το οικονομικό του άγχος και τι μπορεί να κάνει για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κριός

Ο Κριός είναι γνωστό πως κάποιες φορές συμπεριφέρεται παρορμητικά και με αφέλεια. Και πολλές φορές τείνει να όταν παίρνει οικονομικές αποφάσεις να μην διαβάζει τα ”ψιλά γράμματα”. Πρέπει όμως πριν από κάθε μεγάλη απόφαση να παίρνεις τον χρόνο σου και να σκεφτείς όλα τα πιθανά σενάρια. Μπορείς να περιμένεις για τουλάχιστον 24 ώρες για να λάβεις σημαντικές οικονομικές αποφάσεις και να μην υπογράφεις συμβόλαια χωρίς τη συμβουλή κάποιου άλλου.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που θέλει να συσσωρεύει πλούτο. Ενεργεί σαν τον Σκρουτζ και κρατάει πάρα πολλά χρήματα αντί να τα επενδύει. Αυτό που τον αγχώνει είναι πως δεν ξέρει εάν αυτό που κάνει είναι σωστό και πως μπορεί να το αλλάξει. Η καλύτερη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι να συμβουλευτείς έναν σύμβουλο ή έναν λογιστή που εμπιστεύεσαι.

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι συχνά ασχολούνται με πάρα πολλές οικονομικές δραστηριότητες και αυτό από μόνο του είναι τρομερά αγχωτικά. Αντί όμως να ανησυχείς για ένα τρισεκατομμύριο πράγματα ταυτόχρονα, η πρότασή είναι απλώς να συνδυάσεις τις μικρότερες λεπτομέρειες των χρηματοοικονομικών σου συναλλαγών. Αυτό θα σου δώσει πληροφορίες για τα οικονομικά σου σε μεγαλύτερο επίπεδο. Ανάτρεξε κάθε εβδομάδα στις οικονομικές σου συναλλαγές για να βεβαιωθείς ότι όλα πηγαίνουν καλά και έτσι θα αναλύσεις τις συνήθειες των δαπανών σου.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι πολύ εστιασμένος στο σπίτι του. Το μόνο αρνητικό με αυτό είναι πως δίνει μεγάλη σημασία σε νοσταλγικά ή συναισθηματικά αντικείμενα και μπορεί να καταλήξει να ξοδεύει υπερβολικά χρήματα για τέτοια πράγματα. Στρέψε καλύτερα την εστίασή σου στην επένδυση για μακροπρόθεσμα πλάνα, ειδικά ακίνητα ή κάτι που θα ωφελήσει την οικογένειά σου.

Λέων

Ο Λέων είναι γενναιόδωρος από τη φύση του, αλλά δεν παίρνει πάντα πίσω αυτό που δίνει. Εάν όμως δεν ζητάς αυτό που χρειάζεσαι ως αντάλλαγμα, είναι λογικό να μην στο δίνουν και είναι λογικό να σε αγχώνει αυτό. Επίσης, πρόσεξε τον προϋπολογισμό σου, γιατί σου αρέσει μια μικρή πολυτέλεια στη ζωή.

Παρθένος

Ο Παρθένος θέλει να ρυθμίζει όλες τις μικρές λεπτομέρειες για την καθημερινότητα. Οπότε πρέπει να ξέρει τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Από εκεί προέρχεται και όλο το άγχος του για τα οικονομικά. Δημιούργησε ένα οικονομικό τελετουργικό στην καθημερινή ή εβδομαδιαία ρουτίνα σου, ώστε να αισθάνεσαι πάντα ενημερωμένος και ασφαλής.

Ζυγός

Ο Ζυγός αγαπάει τη συνεργασία, οπότε θέλει να έχει κάποιον μαζί του να μιλάνε για θέματα χρημάτων. Αλλιώς κολλάει στην υπερανάλυση, και αυτό τον αγχώνει. Οπότε η εύρεση κάποιου για να σου μιλάει και να σε βοηθάει να λάβεις αποφάσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση αυτού του άγχους.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός θέλει να ρυθμίζει τα χρέη, τα δάνεια και τα οικονομικά των άλλων ανθρώπων. Του αρέσει να κατανοεί πραγματικά τη σχέση των χρημάτων με τους ανθρώπους. Το να μην καταλαβαίνει τη σχέση της οικογένειάς του με τα χρήματα για παράδειγμα τον κάνει πολύ ανήσυχο. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι μια εκ βαθέων συζήτηση με τους ανθρώπους του για να έχει στα χέρια του όλα τα δεδομένα.

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι ριψοκίνδυνοι, αισιόδοξοι, τολμηροί και είναι επιρρεπείς στο να κάνουν επενδύσεις που δεν τις έχουν σκεφτεί πολύ. Το άγχος τους πηγάζει από το να αισθάνονται πως θέλουν να κάνουν πολλά πράγματα και ταυτόχρονα να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό που μπορείς να κάνεις Τοξότη, είναι να βάλεις έναν πιο ”διασκεδαστικό” στόχο. Εάν για παράδειγμα αποταμιεύσεις χρήματα για ένα ταξίδι που θέλεις να κάνεις, θα δεις πως δεν ήταν ένας αχρείαστος κόπος.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που θέλει να δίνει χρήματα για να μεγαλώνει το κοινωνικό του status. Θέλει όμως και να αποταμιεύει χρήματα γιατί η υλική ασφάλεια είναι μεγάλης αξίας για αυτόν, επειδή θέλει να παρέχει τα πάντα όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βεβαιωθεί ότι τα περιουσιακά του στοιχεία προστατεύονται με κάποιον τρόπο.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που νιώθει τεράστια οικονομική ανασφάλεια γιατί θέλει να είναι πάντα σίγουρος πως κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στη διαχείρισή των χρημάτων του. Τον νοιάζει πολύ η οικονομική του ευχέρεια και δεν θέλει ποτέ να βρεθεί στο σημείο να μην έχει χρήματα. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ενημερώνεται συνεχώς από όλα τα μέσα και από όποιον άνθρωπο εμπιστεύεται. Έτσι θα έχει μια πλήρη εικόνα τόσο για τα δικά του οικονομικά όσο και για την οικονομία γενικότερα.

Ιχθύς

Οι Ιχθείς τείνουν περισσότερο προς την πνευματική παρά την υλική αφθονία. Το θέμα είναι πως πολλές φορές αμελούν τόσο πολύ το να ασχοληθούν με τα οικονομικά τους που καταλήγουν στο να κάνουν λάθος διαχείριση. Δεν συνειδητοποιούν πάντα είναι ότι η οργάνωση των οικονομικών μπορεί πραγματικά να σε κάνει αυτόνομo και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Καλό είναι να βρει έναν σύμβουλο ή έστω έναν φίλο που εμπιστεύεται για να του δείξει τον δρόμο προς την οικονομική ανεξαρτησία και την αποταμίευση.

featured photo: @KlavdiyaV