Είναι αλήθεια πως τα αβοκάντο δεν φημίζεται για την ανθεκτικότητα του. Σίγουρα την έχεις πατήσει με ένα αβοκάντο που χάλασε ενώ περίμενες να ωριμάσει.

Υπάρχει όμως λύση να διατηρήσεις τα αβοκάντο σου πράσινα και τέλεια για μήνες.

Τη λύση φυσικά δίνει η Bethany Ugarte, συγγραφέας και food blogger μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram Lilsipper, όπου μοιράζεται συνταγές και hacks μαγειρικής. Ένα από τα πιο διάσημα tips της για φρέσκο αβοκάντο είναι να βάλεις στην κατάψυξη καθαρισμένο αβοκάντο σε μορφή πουρέ στην παγοθήκη σου και έτσι να έχεις έτοιμο αβοκάντο όποτε θες.

Φυσικά μπορείς και να βάλεις ολόκληρα τα αβοκάντο στην κατάψυξη με τη φλούδα.

Μπορείς να τα αφήσεις στην κατάψυξη από δύο έως τέσσερις μήνες και όταν βγάλεις το αβοκάντο να το ξεπλύνεις με ζεστό νερό να το αφήσεις στον πάγκο για λίγο και όταν το κόψεις να είναι ώριμο σα να το αγόρασες μόλις από το μανάβη. Η Bethany Ugarte δείχνοντας αυτό το εύκολο κόλπο αποδεικνύει πως τα αβοκάντο στην κατάψυξη είναι πολλές φορές πιο ωραία από αυτά που αγοράζεις φρέσκα.

Αν θες να έχεις κι εσύ τέλεια, ώριμα αβοκάντο κάνε λίγο χώρο στην κατάψυξη σου και αποθήκευσε τα όπως η Bethany Ugarte!

Κάντο όπως η Bethany Ugarte:

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bethany Ugarte (@lilsipper)

Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσετε αυτή την ενσωμάτωση, αποδέχεστε τους Όρους χρήσης του API του Instagram.

Βάλε τα αβοκάντο σου στην κατάψυξη όταν είναι ώριμα (ή όπως τα προτιμάς).

Όταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις, άστα για λίγο κάτω από ζεστό νερό στο νεροχύτη και μετά στον πάγκο για 30 περίπου λεπτά.

Αν είναι μαλακά όταν τα πιάνεις, κόψε τη φλούδα σε τέσσερα σημεία για να το ξεφλουδίσεις και να έχεις ένα φρέσκο, ώριμο και κρεμώδες αβοκάντο που θα απογειώσει τα πιάτα σου!