Κάθε μέρα που περνά, η δουλειά σου είναι ίδια. Ακριβώς ίδια. Και πλέον αντιλαμβάνεσαι πως δεν φταίνε οι συνθήκες της φετινής χρονιάς και το ότι ίσως δουλεύεις από το σπίτι, αλλά το αντικείμενο της εργασίας σου.

Το γνωστό «έχω κολλήσει» και δεν ξέρω τι να κάνω με τη δουλειά μου. 

Είτε πας στο γραφείο είτε όχι, ξυπνάς με την ίδια έλλειψη ενθουσιασμού, ρίχνεις κάτι πρόχειρο πάνω σου και ξεκινάς την ημέρα σου προκατειλημμένη και δυσαρεστημένη. Πολύ θα ήθελες να φύγεις μακριά και να μην ξαναγυρίσεις.

Όμως, η αλήθεια είναι πως δεν είναι τώρα η καλύτερη περίοδος για μεγάλες αλλαγές. Τι θα μπορούσες να κάνεις λοιπόν για να ξεκολλήσεις λιγάκι και να πάρεις τα πάνω σου;

Κάνε μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του χώρου

Αν πιστεύεις πως έχεις βαρεθεί ακόμα και το γραφείο σου, ή το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις, θα μπορούσες να αλλάξεις το χώρο σου. Ακόμη και να αλλάξεις τη διαρρύθμιση του χώρου σου θα πάρεις ένα boost. Βάλε φυτά, ένα ιδιαίτερο φωτιστικό αλλά και διακοσμητικά πάνω στο γραφείο σου.

Άλλαξε τη ρουτίνα σου στο γραφείο

Σπάσε το χρόνο σου λίγο διαφορετικά. Βάλε ένα καινούριο πρόγραμμα. Πάρε τον καφέ σου από ένα καινούριο μέρος. Εκμεταλλεύσου το διάλειμμα σου για να πας μία βόλτα ή να διαβάσεις λίγο από το βιβλίο σου.

Γνώρισε καινούριο κόσμο

Είναι λογικό στο εργασιακό σου περιβάλλον να γνωρίζεις μερικά άτομα πολύ καλά και να δουλεύετε μαζί πολλές ώρες. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα άτομα που θα μπορούσες να γνωρίσεις είτε στο δικό σου τμήμα είτε σε κάποιο άλλο.

Αν καταλάβεις πως πραγματικά δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, φέρε τα πάνω κάτω για να το αλλάξεις

Περνάμε ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας δουλεύοντας. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που σε γεμίζει και που σου δίνει χαρά.

Όσο δύσκολο και αν είναι να κάνεις το επόμενο βήμα και να αποφασίσεις να φύγεις, αν δεν το τολμήσεις ποτέ δεν θα κάνεις τα όνειρό σου πραγματικότητα. Γι’ αυτό κάνε την υπομονή σου μέχρι να έχεις το δίχτυ ασφαλείας σου και μετά βρες αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένη!

featured photo: Pexels / Polina Zimmerman