Οι ειδικοί λένε ότι τα μακριά μαλλιά είναι συνήθως το αποτέλεσμα ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Μείνε ενυδατωμένη, διαχειρίσου τα επίπεδα στρες μέσω τεχνικών χαλάρωσης ή άσκησης και κοιμήσου επαρκώς.

Όσο για τους τρόπους που θα διατηρήσουν τα μαλλιά σου υγιή; Σύμφωνα με τη Michele Green, MD, στο Glamour.com, υπάρχουν τοπικές θεραπείες όπως σαμπουάν και μαλακτικό για την ενίσχυση των μαλλιών, συνταγογραφούμενα φάρμακα και θεραπείες στο ιατρείο, όπως ενέσεις PRP που μπορούν να βοηθήσουν.

«Ενώ οι διαδικασίες, οι οροί και οι βιταμίνες είναι όλες αποτελεσματικές επιλογές θεραπείας, η αλλαγή της ρουτίνας των μαλλιών σας μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών», εξηγεί η Dr. Green, προσθέτοντας ότι πολλά σημεία της καθημερινής μας ρουτίνας μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα μαλλιά και να αποτρέψουν την ανάπτυξη τους.

«Αυτό περιλαμβάνει το να κάνεις πολύ σφιχτά χτενίσματα που προκαλούν τριβή. Τα πολύ σφιχτά χτενίσματα μπορούν να τραβήξουν και να καταστρέψουν τους θύλακές, γι’ αυτό σκέψου να αλλάζεις τακτικά χτένισμα, να χαλαρώνεις τα δεσίματα ή να χρησιμοποιείς απαλά λαστιχάκια που δεν προκαλούν φθορές.

Προϊόντα με συστατικά που προάγουν την ανάπτυξη

Να αναζητάς σαμπουάν, κρέμες και ορούς που περιέχουν συστατικά όπως βιοτίνη, κερατίνη και προβιοτικά (ή καρματίνη, η οποία είναι μια φυτική εκδοχή της κερατίνης). «Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση, στη μείωση του σπασίματος και στη βελτίωση της συνολικής υγείας των μαλλιών, δημιουργώντας μια καλή βάση για την ανάπτυξη των μαλλιών», λέει. «Επιπλέον, τοπικά προϊόντα που περιέχουν μινοξιδίλη, έχει αποδειχθεί ότι προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών παρατείνοντας τη φάση ανάπτυξης του κύκλου της τρίχας».

«Το Saw palmetto έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ανάπτυξη των μαλλιών και το έλαιο ashwagandha και δεντρολίβανου περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ρύπανση και να μειώσει τη φλεγμονή γύρω από τα ωοθυλάκια», λέει.

Ένας άλλος τρόπος για να διασφαλίσεις την ανάπτυξη των μαλλιών είναι να ενισχύσεις την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής με λάδια τα οποία προάγουν ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής σημαίνει υγιή μαλλιά.

The Hair Oil, Augustinus Bader – sephora.gr
www.laoutashop.com
www.eoliacosmetics.gr