Μερικοί άνθρωποι είναι από τη φύση τους εσωστρεφείς, άλλοι εξωστρεφείς και μερικοί είναι και τα δύο ανάλογα τις συνθήκες. Όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητά τους αλλά και από τα ζώδια τους. Έτσι ορισμένα ζώδια είναι πιο πιθανό να είναι εσωστρεφή από άλλα ζώδια λόγω της φύσης τους.

Παρακάτω είναι τα πιο εσωστρεφή ζώδια, που ταξινομούνται από τα πιο εσωστρεφή έως τα λιγότερο εσωστρεφή.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι ο βασιλιάς των εσωστρεφών ζωδίων. Απομονώνεται από τους άλλους και προτιμάει το δικό του χώρο. Εάν είναι δυνατόν, προτιμάει να μιλάει με λίγα άτομα στο μικρό του κύκλο. Οι Υδροχόοι επίσης δεν θέλουν να δείξουν τα συναισθήματά τους.

Ιχθείς

Οι Ιχθείς είναι επίσης ακραία εσωστρεφείς. Επειδή ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά δημιουργικοί χρειάζονται τον δικό τους χώρο μακριά από άλλους, ώστε να μπορούν να ονειρεύονται και να βρουν έμπνευση για να δημιουργήσουν τις δικές τους δημιουργίες. Εάν βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους και βλέπεις ότι υπάρχει ένα άτομο σε μια ήσυχη γωνία του δωματίου ζωγραφίζοντας σε ένα χαρτί, τότε μπορείς εύκολα να σκεφτείς ότι το άτομο αυτό είναι Ιχθύς. Επιπλέον, επειδή ο Ιχθύς είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζώδιο, χρειάζεται το χώρο του μακριά από άλλους για να διατηρεί την ενέργειά του. Οι κοινωνικές δραστηριότητες εξαντλούν την ενέργειά του.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι εσωστρεφείς από τη φύση τους. Τους αρέσει να παραμένουν μυστηριώδεις και να αφήνουν μόνο λίγα άτομα στη ζωή τους, που πραγματικά εμπιστεύονται. Όπως οι Ιχθείς, έτσι και οι Σκορπιοί πρέπει να μένουν μακριά από τους άλλους επειδή είναι ευαίσθητοι, παρόλο που δεν το δείχνουν, και πολλές φορές η υπερ-κοινωνικοποίηση τους ”αδειάζει” συναισθηματικά. Ωστόσο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Σκορπιός προτιμά να είναι κρυμμένος γιατί αυτό είναι η αληθινή φύση του. Κρυφή και μυστηριώδης.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι το πιο ξεροκέφαλο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Μισεί να του λένε τι να κάνει. Γνωρίζει επίσης ότι τα συναισθήματά του είναι αρκετά ευμετάβλητα και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για τους άλλους. Ως αποτέλεσμα, προτιμάει να απομακρύνεται από τους άλλους. Οι Ταύροι ασχολούνται πολύ με την ασφάλεια τους και δεν θέλουν να γίνουν ευάλωτοι με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας από τους λόγους που ο Ταύρος προτιμά τη μοναξιά είναι επειδή έτσι αισθάνεται πιο ασφαλής.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι πολύ καχύποπτοι και προτιμούν να απέχουν από τις κοινωνικές επαφές με άλλους. Αυτό τους κάνει εσωστρεφείς. Ανησυχούν επίσης πολύ για τα μικρόβια (είναι γεννημένοι μικροβιοφοβικοί) και έχουν εμμονή με την καθαριότητα. Φοβούνται ότι εάν περιτριγυρίζονται από πολλούς ανθρώπους, τότε είναι πολύ εύκολο να κολλήσουν έναν ιό. Ως εκ τούτου, το βρίσκουν πιο άνετο να μείνουν μακριά από πλήθη.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι κλασικοί σπιτόγατοι. Τους αρέσει να μένουν στο σπίτι. Είναι λιγότερο εσωστρεφείς από τα άλλα παραπάνω ζώδια, επειδή θα προσκαλέσουν με χαρά τους ανθρώπους στο σπίτια τους. Ωστόσο, δεν είναι οι τύποι για να τους καλέσεις σε ένα πάρτι. Το σπίτι τους είναι αυτό που τους αρέσει περισσότερο. Ωστόσο, οι Καρκίνοι όταν χρειαστούν βοήθεια θα μιλήσουν και θα ανοίξουν την καρδιά τους σε αυτούς που εμπιστεύονται περισσότερο.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι το λιγότερο εσωστρεφές ζώδιο. Στην πραγματικότητα, μπορούν να θεωρηθεί και εξωστρεφής σε κάποιες περιπτώσεις. Ωστόσο, ο Αιγόκερως είναι εσωστρεφής τις περισσότερες φορές. Αυτό συμβαίνει επειδή ξέρει πώς να παραμένει ήσυχος και να διατηρήσει όλες τις προσδοκίες του για τον εαυτό του. Και έχει και μια εξαιρετικά ανεξάρτητη προσωπικότητα. Αυτό τον κάνει εσωστρεφή.

featured photo: unsplash.com/@andrewtneel