Ο ναός της παριζιάνικης κομψότητας Chanel από την 1η Ιανουαρίου 2021 αποκτά βασιλική υπόσταση καλωσορίζοντας την Charlotte Casiraghi ως νέα  πρέσβειρα και εκπρόσωπο του οίκου.

Η βασιλική οικογένεια του Μονακό διατηρεί από πάντα μια στενή σχέση με τη μόδα και πως δεν θα μπορούσε άλλωστε. Η εγγονή της Grace Kelly φαίνεται πως πέρα από τον τίτλο, κληρονόμησε και τη διαχρονική κομψότητα της, χρίζοντας της μια φυσική επιλογή για την Chanel.

Όπως λέει και το δελτίο τύπου του οίκου, αυτή η συνεργασία αποτελεί την επισφράγιση μια μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης και φιλίας που ξεκίνησε ο ίδιος ο Karl Lagerfeld.

Το 2012, η Charlotte Casiraghi έκανε τα πρώτα της βήματα για την Chanel με το βιβλίο «The Little Black Jacket: Chanel’s Classic Revisited» του Karl Lagerfeld και της Carine Roitfeld.

Στα πλαίσια του νέου της ρόλου η Charlotte Casiraghi θα συμμετάσχει στην prêt-à-porter καμπάνια της συλλογής Άνοιξης – Καλοκαιριού 2021 με την υπογραφή της Virginie Viard, υπό τον φακό των Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin.

Ο οίκος Chanel, πιστός στις καταβολές του, δεν αναζητά μόνο όμορφα πρόσωπα αν και μια διαχρονική αίσθηση του στιλ είναι σίγουρα μεγάλο πλεονέκτημα. Ενδιαφέρεται να προβάλει και να κάνει κομμάτι της ιστορίας του γυναίκες με βάθος, με πολυδιάστατο χαρακτήρα και έμφυτη φινέτσα.

Και όλο αυτό το ενδιαφέρον συνονθύλευμα πραγμάτων καλείται η Charlotte Casiraghi να αναδείξει στο νέο εγχείρημα του οίκου, πηγαίνοντας πιο μακριά από τη μόδα.

Όταν η μόδα συναντάει τη λογοτεχνία

Η Charlotte Casiraghi με πτυχίο στη φιλοσοφία, έχει πάθος με τη λογοτεχνία και την ποίηση και αγαπάει την τέχνη των γραμμάτων. Μια τέχνη που βρίσκεται στην καρδιά του οίκου εδώ και δεκαετίες, αρχικά χάρη στην ίδια την Coco Chanel κι αργότερα από τον Kaiser της μόδας.

Το νέο δίδυμο Virginie Viard και Charlotte Casiraghi είχε ένα πολύ συγκεκριμένο project κατά νου όταν αποφάσισε να συνεργαστεί, το οποίο και μόλις αποκάλυψαν. Το όνομα αυτού Les Rendez-vous littéraires rue Cambon, που σημαίνει τα Λογοτεχνικά ραντεβού στην οδό Καμπόν, η οποία είναι η εμβληματική παριζιάνικη διεύθυνση του οίκου.

Πρόκειται για μια λογοτεχνική λέσχη, ένα μέρος συναντήσεων, ανταλλαγής, με ιδιαίτερη σημασία στους αβέβαιους καιρούς που ζούμε.

Οι θεματικές συζητήσεις θα συγκεντρώνουν γυναίκες συγγραφείς και ηθοποιούς, για ανάγνωση κι ανταλλαγή απόψεων σε έργα δικά τους και άλλων ιστορικών λογοτεχνικών προσωπικοτήτων που θαυμάζουν.

Για την Charlotte Casiraghi είναι η δεύτερη φορά που εμπλέκεται σε ένα τέτοιο project μιας και το 2015 ίδρυσε το Rencontres philosophiques de Monaco (Φιλοσοφικές συναντήσεις του Μονακό). Μέχρι και σήμερα αυτή η ένωση τιμά και προωθεί τη φιλοσοφία μέσω μηναίων events.

Η πρώτη λογοτεχνική συνάντηση στην Rue Cambon θα λάβει χώρα στις 26 Ιανουαρίου 2021 και θα προβληθεί στο website και social media του οίκου κι εμείς ήδη ανυπομονούμε.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial)