Ανακαλύψαμε αυτή τη συνταγή στο PureWow.com και σκεφτήκαμε πως έχουμε αδικήσει κατάφωρα όσους αγαπούν τον ανανά στην πίτσα. Η ζαχαροπλάστης και συγγραφέας του The Fearless Baker, Erin McDowell υποστηρίζει ένθερμα τον συνδυασμό του καλοκαιρινού φρούτου με το ιταλικό αλλαντικό και δίνει στο κοινό της τη συνταγή για τις τάρτες.

Στην ουσία καραμελώνεις τον ανανά σε ένα τηγάνι με λίγο πιπέρι, τον βάζεις πάνω σε ένα κομμάτι σφολιάτας, ψήνεις, προσθέτεις το προσούτο και πασπαλίζεις με λίγο πιπέρι ακόμα. Μπορείς να σερβίρεις με σαλάτα ή σαν ορεκτικό σε ένα πάρτυ. Χρειάζεσαι συνολικά τριάντα λεπτά και μετά είναι σαν να είσαι στη Χαβάη.

Για 8 μερίδες:

8 φέτες ανανά (ή θα πάρεις φρέσκο ή θα πάρεις κονσέρβα)

70γρ ζάχαρη

1½ κουταλιά φρέσκο πιπέρι

αλάτι

4 κουταλιές βούτυρο

2 φύλλα σφολιάτας

πιπέρι, τσίλι σε flakes, κόκκους ροζ πιπεριού

220γρ προσούτο

Πως θα το φτιάξεις:

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αν έχεις ανανά από κονσέρβα ξέπλυνε τον και ταμπονάρισε τον με λίγο χαρτί. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με το πιπέρι και το αλάτι. Βούτηξε τις φέτες ανανά στο μείγμα της ζάχαρης και από τις δυο πλευρές, μέχρι να καλυφθεί καλά.

2. Ζέστανε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Βούτηξε μία μία τις φέτες ανανά. Μόλις χρυσίσουν και απο τις δύο πλευρές, περίπου τρία λεπτά, αφαίρεσέ τις σε ένα πιάτο να κρυώσουν.

3. Άπλωσε τη ζύμη σφολιάτας σε έναν πάγκο και κόψε 12 ισομεγέθη στρογγυλά κομμάτια.

4. Στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάλε τα στρογγυλά κομμάτια ζύμης αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

5. Βάλε πάνω σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης από μία κρύα φέτα ανανά. Ψήσε μέχρι να χρυσίσει η ζύμη τους, περίπου 15-17 λεπτά.

6. Πασπάλισε κάθε τάρτα με λίγο πιπέρι και λίγο chili σε σκόνη κι αν θες με μερικούς κόκκους ροζ πιπεριού. Άφησε να κρυώσουν και στρώσε από πάνω τους από μία φέτα προσούτο.