Ζυμαρικά με κοτόπουλο και πάπρικα sauce

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και sauce πάπρικας

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και sauce πάπρικας. Για όταν έχεις βαρεθεί την καρμπονάρα και θες κάτι διαφορετικό.

Τι θα χρειαστείς:

1 κιλό στήθος κοτόπουλο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι

500 γρ ζυμαρικά (ιδανικά φαρφάλες)

2 κουταλιές βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κουταλιές αλεύρι

1/4 της κούπας λευκό ξηρό κρασί

1 1/2 cup chicken broth

2 teaspoons paprika (see notes)

1/4 – 1/2 cup heavy cream

1 teaspoon kosher salt

squeeze of lemon juice

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 450 βαθμούς. Γεμίστε ένα μεσαίο μπολ με χλιαρό νερό. Πασπάλισε με λίγο αλάτι. Μούλιασε το στήθος κοτόπουλου στο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Ψήσε το κοτόπουλο: Στέγνωσε το με λίγο χαρτί και μετάφερέ το σε ένα ταψί. Περίχυσε με ελαιόλαδο. Πασπάλισε με πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις ξεκουραστεί κόψε το σε λωρίδες. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Για τη σάλτσα πάπρικας λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι και σόταρε για άλλα περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το κρασί. Πρόσθεσε τον ζωμό, λίγο τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε την πάπρικα και την κρέμα. Ανακάτεψε μέχρι να είναι αρκετά κρεμώδες. Πρόσθεσε αλάτι και χυμό λεμονιού. Τέλος, ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Σέρβιρε με κομμάτια από το κοτόπουλο και πασπάλισε με μαϊντανό και έξτρα πιπέρι.

featured photo: pinchofyum.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.