Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο είναι σίγουρο στον κόσμο της αστρολογίας, είναι ότι ο Κριός είναι ο κύριος του ζωδιακού κύκλου. Αυτό το ζώδιο αναλαμβάνει την ευθύνη, του αρέσει να κάνει πράγματα πρώτα από όλους και δεν φοβάται να αναλάβει την ηγεσία, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή είναι η ενέργεια που μας ωθεί στο αστρολογικό νέο έτος.

Στις 20 Μαρτίου — την ίδια μέρα με την Εαρινή Ισημερία — ο Ήλιος μπήκε επίσημα στο ζώδιο του Κριού. Έτσι όλοι θα αρχίσουμε να νιώθουμε τις ενεργητικές και αισιόδοξες δονήσεις του Κριού μέχρι την αναχώρηση του ήλιου από το ζώδιο στις 19 Απριλίου.

Η εποχή του Κριού μας δίνει συχνά μια κοσμική νέα αρχή — σκέψου τη σαν την Πρωτοχρονιά συνδυασμένη με τον ανοιξιάτικο καιρό.

Το αστρολογικό νέο έτος είναι ένα κουμπί επαναφοράς που θα αναζωογονήσει τη ζωή μας προς το καλύτερο», λέει η Lisa Stardust, συγγραφέας του Saturn Return Survival Guide και του The Astrology Deck. «Δεδομένου ότι ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου που πυροδοτεί τις επιθυμίες μας, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε προς το όραμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε». Η εποχή του Κριού είναι η εποχή που πρέπει να κάνετε πολλά νέα πράγματα.

Ο Ήλιος είναι στον Κριό, που σημαίνει ότι ο πλανήτης νιώθει σαν στο σπίτι του. Αν η εποχή του Ιχθύ είχε να κάνει με όνειρα, η εποχή του Κριού έχει να κάνει με το να τα πραγματοποιείς. «Ο Κριός είναι πολύ προσανατολισμένος στο στόχο και είναι συγκεντρωμένος, οπότε θα είναι μια καλή στιγμή να ασχοληθείς με κάτι που θέλεις, είτε πρόκειται για ένα νέο project στη δουλειά, για μετακόμιση σε ένα νέο μέρος ή ακόμα και για να κερδίσεις την καρδιά κάποιου, λέει η Yana Yanovich, αστρολόγος στο Nebula. Είναι επίσης μια στιγμή να είσαι ακόμα πιο τολμηρός από το συνηθισμένο.

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου – να βρεις μια νέα δουλειά, να βρεις την αγάπη, να ξεκινήσεις ένα podcast ή ακόμα και να μπεις σε μια νέα ρουτίνα ευεξίας – αυτή τη φορά στο αστρολογικό ημερολόγιο είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις αυτό το πρώτο βήμα. «Ίσως συνεχίζεις να σκέφτεσαι να υποβάλεις το έργο τέχνης σου ή γενικά το έργο σου σε έναν διαγωνισμό — αυτή μπορεί να είναι η στιγμή σου, τώρα ή ποτέ», λέει η Yanovich. “Είτε έτσι είτε αλλιώς, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι να μην κερδίσεις. Αλλά αν δεν προσπαθήσεις, δεν θα έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις.”

Την ίδια μέρα που ο ήλιος μπαίνει στον Κριό, ο Ερμής θα ευθυγραμμιστεί τέλεια με τον Δία, τον Πλανήτη της Τύχης και της Αφθονίας, φέρνοντάς θετικότητα και καλή τύχη. «Αυτή η σύνδεση του Πλανήτη του Νου με τον πιο τυχερό πλανήτη μπορεί να μας συντονίσει με τη διαίσθησή μας και να διευρύνει το μυαλό μας», λέει η Narayana Montúfar, αστρολόγος στο Astrology.com και συγγραφέας του Moon Signs: Unlock Your Inner Luminary Power. “Στον Ιχθύ, ο Ερμής δεν έχει όρια και μπορεί πραγματικά να κάνει τα μαγικά του.”.

Αλλά, υπάρχει άλλη μια τέλεια ημερομηνία αυτόν τον μήνα για να δουλέψεις για να μετατρέψεις τα όνειρά σου σε πραγματικότητα.

Στις 12 Απριλίου, θα ζήσουμε μια από τις πιο σημαντικές πλανητικές όψεις του 2022: μια σύνοδο που γίνεται μια φορά στη ζωή του Δία και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Ναι, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. «Αυτή η συγκεκριμένη συγχώνευση ενεργειών δεν έχει συμβεί από το 1856 και δεν θα συμβεί ξανά στη ζωή μας», λέει ο Montúfar. «Αυτή είναι η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε την τολμηρή φωτιά του Κριού για να φυτέψουμε τον σπόρο ενός μεγάλου ονείρου που θέλουμε να εκδηλώσουμε». Η Stardust συμφωνεί ότι αυτή η μέρα θα είναι μαγική, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η πιο εκπληκτική στιγμή για εκδήλωση, οπότε φρόντισε να ορίσεις τις προθέσεις σου και να είσαι ξεκάθαρος σχετικά με το τι θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου».

Ενώ αυτή η εποχή του Κριού μας δίνει κυρίως ηλιοφάνεια και ουράνια τόξα, υπάρχει μια ασυνήθιστη ατμόσφαιρα που πρέπει να γνωρίζεις στις 14 Απριλίου, όταν ο Άρης, ο πλανητικός κυβερνήτης του Κριού, θα κατευθυνθεί στον ονειροπόλο Ιχθύ. Αυτή η ενέργεια «μπορεί να μας κάνει να ξεγελιόμαστε στο πώς προχωράμε προς την επίτευξη των στόχων μας», λέει η Stardust. «Μπορεί να εμποδίσει το πώς θα πάμε, αλλά το τέλος του παιχνιδιού θα είναι πολύ ωφέλιμο για εμάς».

Ακόμα κι αν ξεκινήσεις να ακολουθείς τα όνειρά σου σε λάθος μονοπάτι, η αστρολογία του μήνα θα σε οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να έχεις λίγη πίστη – και πολλή υπομονή.

Μια άλλη ημερομηνία που πρέπει να γνωρίζεις είναι η 18η Απριλίου, όταν ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Πλούτωνα.

Αυτή η πτυχή “τείνει να είναι επιρρεπής σε αγώνες εξουσίας, αλλαγές και καταστροφές όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων”, λέει η Leslie Hale, ψυχική αστρολόγος στο Keen.com. “Η ανάγκη σας για έλεγχο μπορεί να φαίνεται πιο σημαντική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάτι που πρέπει να προσέξετε”, προειδοποιεί η Hale. «Συχνά συμβαίνει κάποια σημαντική αλλαγή αυτή τη στιγμή».

Η αλλαγή δεν είναι πάντα κακή – μερικές φορές είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας. Ή σε αυτή την περίπτωση, το επόμενο αστρολογικό νέο έτος!

Πηγή: refinery29.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα πιο ειλικρινή ζώδια του ζωδιακού που δεν προσποιούνται ποτέ