Φρόντισε τον εαυτό σου με μία ιδιαίτερη συνταγή, βάλε ένα ποτήρι κρασί και μουσική κι απόλαυσέ το. Το καλύτερο κομμάτι; Δεν υπάρχει κανένας για να διαφωνήσει αν θα φάτε επιδόρπιο.

Για τις τρεις παρακάτω συνταγές με κοτόπουλο εμείς προτείνουμε φιλέτο στήθος Eλαιοπουλάκι, μπιφτέκι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι με βρώμη και τα nuggets, όλα από την εταιρεία Αγγελάκης.

Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί λόγοι για να τα επιλέξεις:

Το Eλαιοπουλάκι είναι το μοναδικό κοτόπουλο που τρέφεται με φυτικές τροφές βασισμένες στο καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο. . Έτσι, κερδίζεις τη βιταμίνη Ε του ελαιόλαδου η οποία βοηθάει την καλύτερη απορρόφηση του σεληνίου που περιέχεται στα δημητριακά, με συνολικό αποτέλεσμα το κρέας του κοτόπουλου να είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Άμα κάνεις τις πράξεις της διατροφολόγου θα ανακαλύψεις ότι καταναλώνοντας μόλις 100γρ Ελαιοπουλάκι, μπορείς να καλύψεις περίπου το 49% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε σελήνιο.

Αντίστοιχα, το χειροποίητο μπιφτέκι κοτόπουλου με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά είναι φτιαγμένο με κρέας κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι. Σημειώνεις; 1. Είναι κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, 2. αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, 3. η προσθήκη του κουρκουμά ενισχύει ακόμη περισσότερο τις αντιοξειδωτικές και ευεργετικές του ιδιότητες και 4. δεν έχει συντηρητικά. Όχι και λίγα ε;

Τώρα αν είσαι από εκείνους που μέχρι σήμερα απέφευγαν τα nuggets γιατί ανησυχούσαν για την προέλευση των υλικών έχω να σου πω ότι τα nuggets από την εταιρεία Αγγελάκης είναι από ατόφιο φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές, παναρισμένο και προψημένο, συσκευασμένο σε προστατευτική ατμόσφαιρα. Είναι ζουμερά εσωτερικά αλλά και extra τραγανά εξωτερικά και υπάρχουν ακόμη 2 επιλογές: φιλετίνια κοτόπουλου πανέ και χειροποίητο παναρισμένο κεφτεδάκι με κιμά από φρέσκο κοτόπουλο. Ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-22 λεπτά στους 180°C. Τέλεια για τη σαλάτα που σου προτείνω παρακάτω.

Κοτόπουλο με ζυμαρικά και sauce πάπρικας

pinchofyum.com

Για όταν έχεις βαρεθεί την καρμπονάρα και θες κάτι διαφορετικό.

Τι θα χρειαστείς:

1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι

500 γρ ζυμαρικά (ιδανικά φαρφάλες)

2 κουταλιές βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κουταλιές αλεύρι

1/4 της κούπας λευκό ξηρό κρασί

1 1/2 κούπα ζωμό

2 κουταλάκια πάπρικα

1/4 – 1/2 κούπα κρέμα

1 κουταλάκι αλάτι

λίγο χυμό λεμονιού

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 450 βαθμούς.

Γεμίστε ένα μεσαίο μπολ με χλιαρό νερό. Πασπάλισε με λίγο αλάτι. Μούλιασε το στήθος κοτόπουλου στο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.

Ψήσε το κοτόπουλο: Στέγνωσε το με λίγο χαρτί και μετάφερέ το σε ένα ταψί. Περίχυσε με ελαιόλαδο. Πασπάλισε με πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις ξεκουραστεί κόψε το σε λωρίδες.

Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Για τη σάλτσα πάπρικας λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι και σόταρε για άλλα περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το κρασί. Πρόσθεσε τον ζωμό, λίγο τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε την πάπρικα και την κρέμα. Ανακάτεψε μέχρι να είναι αρκετά κρεμώδες. Πρόσθεσε αλάτι και χυμό λεμονιού.

Τέλος, ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Σέρβιρε με κομμάτια από το κοτόπουλο και πασπάλισε με μαϊντανό και έξτρα πιπέρι.

Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη στον φούρνο με αγκινάρες, baby πατάτες, καρότα και ελιές

Η συνταγή είναι του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου

Χρειάζεσαι συνολικά 30 λεπτά για να έχεις αυτό το τέλειο βραδινό-comfort food.

Τι θα χρειαστείς:

1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης

4 κουταλιές ελαιόλαδο

8 αγκινάρες

10 baby πατάτες

4 καρότα

150 γραμμάρια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

1 κουταλιά αλεύρι

100 ml λευκό κρασί

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

150 ml ζωμό κοτόπουλο

2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομένο αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τις αγκινάρες και τις baby πατάτες στα 8 και τα καρότα σε διαγώνιες λεπτές φέτες.

Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Σόταρε τα λαχανικά, τις αγκινάρες μαζί με τις baby πατάτες και τα καρότα για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πασπάλισε με το αλεύρι, ανακάτεψε καλά μέχρι να μην φαίνεται καθόλου και σβήσε με το λευκό κρασί. Πρόσθεσε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, ανακάτεψε καλά και τοποθέτησέ τα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Πρόσθεσε τις ελιές Καλαμών μαζί με το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακάτεψε καλά και βάλε τα μπιφτέκια κοτόπουλο από πάνω. Ψήσε τα μπιφτέκια με τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, για 25-30 λεπτά. Σέρβιρε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Caesar’s salad & sandwich

Η συνταγή είναι της food blogger @mamaknows

Η κλασική αγαπημένη σαλάτα φτιαγμένη με nuggets, φρέσκο μαρούλι και dressing που θα φτιάξεις μόν@ σου. Να θυμάσαι πως με leftovers της σαλάτας, μπορείς να φτιάξεις φανταστικά σάντουιτς, βάζοντάς τη σαλάτα με τα nuggets μέσα σε όποιο ψωμάκι προτιμάς.

Τι θα χρειαστείς:

1 πακέτο nuggets Αγγελάκης

5 φύλλα μαρούλι, κομμένα

Για τα κρουτον:

2 φέτες του τοστ τοστ, κομμένες σε κυβάκια

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγη σκόνη σκόρδου

Λίγο ρίγανη

Για το dressing:

2 1/2 κ.σ. μαγιονέζα

1/4 κ.γλ. μουστάρδα Dijon

1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

1/2 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη

1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Πώς θα το φτιάξεις:

Άπλωσε τα chicken nuggets σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήσε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για τα κρουτόν: Κόψε το ψωμί του τοστ σε τετραγωνάκια και βάλε το σε ένα μπολ. Πασπάλισε σε λίγο ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου και τη ρίγανη και ανακάτεψε.

Βάλε τα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα και από τις 2 μεριές.

Για το dressing: Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε με ένα κουτάλι.

Φτιάξε τη σαλάτα: Σε ένα βαθύ μπολ βάλε το μαρούλι, τα chicken nuggets, τα κρουτόν και το dressing, ανακάτεψε και σέρβιρε.