Τα hair accessories αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ μας αφού πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα trends. Με αυτά μπορείς να απογειώσεις εύκολα το styling στα μαλλιά σου και ταυτόχρονα τους δίνεις έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.

Φυσικά, μην ξεχνάς πως η ανάγκη μας να δώσουμε στυλ στα μαλλιά μας μεγάλωσε τα τελευταία δύο χρόνια, αφήνοντας στην άκρη το μακιγιάζ αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου μας ήταν καλά κρυμμένο!

Εάν είσαι και εσύ fan των hair accessories τότε σίγουρα γνωρίζεις το brand Davida Athens αφού εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο ιδιαίτερα scrunchies από διαφορετικά υλικά αλλά και τις πιο girly στέκες.

Πίσω από την ιδέα και τη δημιουργία του brand βρίσκεται η Δάφνη Βιδάλη και από εκεί βγαίνει και το όνομά του.

DAVIDA = DA-phne VIDA-lis, το οποίο ήταν το καλλιτεχνικό της από το σχολείο αφού από τότε είχε τρέλα με τη μόδα και την τέχνη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DAVIDA (@davida.athens)

Η Δάφνη ασχολείται από τα 15 της με τον χώρο της μόδας κάνοντας μαθήματα (Fashion Institute of Technology (NY), Parsons(NY), Central Saint Martins(LDN)) και πρακτικές (Zac Posen, Vogue Hellas, Mega Mega Showroom NY). Μετά τις σπουδές της στο Parsons: The New School for Design δούλεψε στα κεντρικά γραφεία του Macy’s στην ομάδα του Buying & Planning όπου ήταν υπεύθυνη για τα σχέδια και το stock που θα είχαν τα 550+ καταστήματα από τα brand με τα οποία συνεργαζόταν. Στο Macys όμως την κούρασε η μαζική παραγωγή και η άγνοια του που φτιαχνόντουσαν και υπό ποιες συνθήκες αυτά που κατά χιλιάδες πουλούσαν.

Έτσι, άρχισε να ψάχνει ό,τι είχε σχέση με sustainable & ethical fashion και μια μέρα παραιτήθηκε και μετακόμισε στην Γκάνα για να δουλέψει στη ΜΚΟ Global Mamas.

Στην Γκάνα θυμήθηκε τον έρωτα της με το design και με το να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια της και 9 μήνες αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει το δικό της ethical brand. Τα σχέδιά της πάγωσαν με την πανδημία την Άνοιξη του 2020 αλλά ξεκίνησε να φτιάχνει μάσκες για αυτήν, για φίλους και γείτονες (επειδή είχαν μεγάλη έλλειψη στη Νέα Υόρκη).

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DAVIDA (@davida.athens)

Τον Ιούλιο του 2020 ήρθε στην Ελλάδα και φορούσε τις μάσκες που η ίδια είχε φτιάξει. Πολύς κόσμος, φίλοι άλλα και άγνωστοι στον δρόμο, την ρωτούσαν πώς μπορούν να τις αγοράσουν και στα μέσα του Αυγούστου ξεκίνησε τη διαδικασία να φτιάξει τη δική της επιχείρηση.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2020 “άνοιξε” το eshop του DAVIDA με μάσκες και mask chains (τα οποία τότε δεν υπήρχαν στην Ελλάδα).

Πλέον όμως το DAVIDA έχει αναπτυχθεί τόσο που εκτός από μάσκες και mask chains, δημιουργεί τα πιο ιδιαίτερα glass chains, scrunchies, στέκες αλλά και μια καινούρια κατηγορία που έρχεται μέσα στον Νοέμβριο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DAVIDA (@davida.athens)

Όλα τα υφάσματα και τα υλικά τα επιλέγει η Δάφνη και όλα τα πατρόν τα σχεδιάζει η ίδια.

Όλη η παραγωγή των υφασμάτινων προϊόντων γίνεται στο χέρι στην Αθήνα. Το brand συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά με Έλληνες προμηθευτές με σκοπό να στηρίξει όσο μπορεί την κοινωνία και την οικονομία μας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως υπάρχει πια ένα brand που μπορεί να καλύψει την ανάγκη σου για ποιοτικά και stylish αξεσουάρ χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία ή να πέσεις στην παγίδα του fast fashion. Κλασικό, girly, vintage ή ρομαντικό, όποιο και εάν είναι το δικό σου στυλ το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτό το brand θα βρεις τα αξεσουάρ που θα το απογειώσουν!