Αν μας ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μας χώρος σ’ ένα σπίτι, θα σου πούμε ότι εμείς ψηφίζουμε την κουζίνα. Κατ’ αρχάς είναι ο χώρος που περνάμε τον πιο παραγωγικό και πραγματικά χρήσιμο χρόνο. Αυτόν που μαγειρεύουμε και χαζεύουμε τουλάχιστον μία ώρα μπροστά από το ψυγείο. Έτσι, ανακαλύψαμε στην αγαπημένη μας πλατφόρμα, τις κουζίνες που ειλικρινά ζηλέψαμε και θα θέλαμε να είχαμε και εμείς στο δικό μας σπίτι.

Αυτές οι κουζίνες είναι μερικές από τις πιο δημοφιλής στο Pinterest και αν σκέφτεσαι μια ανακαίνιση μπορείς ελεύθερα να τις αντιγράψεις.

Print στα πλακάκια

Μια κουζίνα που περισσότερο μοιάζει με καφετέρια, παρά με χώρο σπιτιού. Επίλεξε πλακάκια με έντονο print και συνδύασε το χρώμα τους και με την υπόλοιπη κουζίνα. Στη φωτογραφία, επικρατεί η ρουστίκ διακόσμηση από τα ξύλινα ράφια μέχρι τις μαύρες αποχρώσεις σε πλακάκια και καρέκλες.

Photo: Pinterest
Photo: Pinterest

Αποχρώσεις Pantone

Rose Quartz ονομάζεται η συγκεκριμένη απόχρωση Pantone και μπορεί να μην την είχες φανταστεί στην κουζίνα σου, αλλά σύμφωνα με το Pinterest θα έπρεπε. Το ροζ είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σ’ όλους τους χώρους και όχι μόνο στο υπνοδωμάτιο.

Photo: residencemagazine.se
Photo: residencemagazine.se

Η bohemian κουζίνα

Η κουζίνα αυτή είναι η πρώτη που είδαμε στο Pinterest και ειλικρινά είναι η αγαπημένη μας. Η Justina Blakeney, η designer που έχει σχεδιάσει τη συγκεκριμένη κουζίνα έχει επιλέξει να συνδυάσει με πολύ όμορφο τρόπο όλα τα χρώματα. Πλακάκια σε απόχρωση του σκούρου πράσινου, ξύλινα ράφια και πολλά φυτά εναρμονίζονται υπέροχα.

Photo: jungalow.com
Photo: jungalow.com

Pastel

Αν η κουζίνα στο σπίτι σου είναι μικρή, τότε οι αποχρώσεις που πρέπει να επιλέξεις είναι οι pastel. Θα κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Κάτι άλλο που προσέξαμε σ’ αυτή την κουζίνα είναι οι marble επιφάνειες, που έχουμε ξαναπεί ότι είναι μια τάση που δεν θα φύγει ποτέ.

Photo: Decor8
Photo: Decor8

Minimal

Μια κουζίνα που μας θυμίζει καλοκαίρι. Αρκετά minimal, ενώ επικρατεί το λευκό με ξύλινες λεπτομέρειες. Επίλεξε να τοποθετήσεις μερικά φυτά στα πάνω ράφια και της δικής σου κουζίνας. Χαμαινδορέα, φτέρη ή φύκος είναι μερικές από τις επιλογές που σου προτείνουμε για φυτά εσωτερικού χώρου.

Photo: The Design files
Photo: The Design files