Κάθε κηδεμόνας γάτας που σέβεται τον εαυτό του ξέρει πολύ καλά πως ο αγαπημένος του φίλος περνάει ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής του… κοιμώμενος. Συγκεκριμένα τα δύο τρίτα αυτής. Είναι λογικό όλο αυτό το χαλαρό γατίσιο  lifestyle να πιστεύουμε ότι μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία και αυτή με τη σειρά της σε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορούν να ταλαιπωρήσουν το ζώο μας (πχ. διαβήτης, αρθρίτιδα, υψηλή αρτηριακή πίεση κ.α). Μην ανησυχείς όμως. Ακολουθούν 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να κρατήσεις το γάτο σου υγιή και χαρούμενο για πάντα. Ευτυχώς το να τον ξυπνήσεις από το μεσημεριανό του ύπνο δεν είναι μέσα σε αυτά.

Λιχουδιές και παιχνίδια

Το να δίνεις λιχουδιές και μπισκότα στο γάτο σου σας κάνει και τους δύο εξίσου ευτυχισμένους. Μπορείς επενδύσεις σε διαφορετικές λιχουδιές κάθε μήνα, οι οποίες να εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι όλες οι διατροφικές ανάγκες ή τυχόν ελλείψεις του αγαπημένου σου φίλου καλύπτονται. Επίσης, το να του αγοράζεις συχνότερα παιχνίδια σίγουρα θα τον κρατήσει περισσότερη ώρα σε κίνηση, γεγονός που πέραν της χαράς που θα του δώσει, θα τον ασκήσει περισσότερο σωματικά.

Άμμος υγιεινής που αλλάζει χρώμα

Κυκλοφορούν διάφορα είδη άμμου υγιεινής στην αγορά τα οποία είναι βιοδιασπώμενα και ελεύθερα χημικών. Εκτός αυτών όμως έχουν και τη δυνατότατα αλλαγής χρώματος η οποία είναι ένδειξη διαφόρων προβλημάτων υγείας του ζώου, όπως πέτρες στο νεφρό ή διάφορες λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες

Οι γάτες – όπως και τα μεγάλα, άγρια ξαδέρφια τους – είναι σαρκοφάγα ζώα και έχουν ανάγκη από πρωτεΐνη.  Δυστυχώς σε πολλές τροφές χρησιμοποιούνται τεχνητά συστατικά, συνδυασμοί δημητριακών, χρωστικές και συντηρητικά. Με το να επενδύσεις σε μια τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη θα βοηθήσεις τη μικρή σου τίγρη να αποφύγει διάφορα προβλήματα υγείας, αλλεργίες αλλά και ανεπιθύμητα κιλά.

Υγεία δοντιών

Σύμφωνα με το Cornell University College of Veterinary Medicine, οι γάτες χρειάζεται να βουρτσίζουν τα δόντια τους τόσο συχνά όσο και οι άνθρωποι. Η περιοδοντίτιδα είναι πολύ συχνή στις ενήλικες γάτες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές και κατ’επέκταση περισσότερες επισκέψεις στον κτηνίατρο. Το να βουρτσίζεις, λοιπόν, τα δόντια της γάτας σου 1 φορά τη μέρα θα τη γλιτώσει από τυχόν ασθένειες της στοματικής κοιλότητας, αλλά θα αποτελέσει και μια παραπάνω δραστηριότητα που θα σε δέσει με το αγαπημένο σου κατοικίδιο.