Το Pinterest είναι απίστευτη πηγή έμπνευσης. Μπορούμε να καθόμαστε όλη μέρα και να χαζεύουμε τους πίνακες που έχουν να κάνουν με ομορφιά, μόδα και διακόσμηση.

Η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις το σπίτι σου να έχει μια διαχρονική αίσθηση, το να ακολουθείς κατά γράμμα τις τάσεις που επικρατούν στη διακόσμηση δεν θα σε βοηθήσει. Παρόλα αυτά, μπορείς να πάρεις κάποιες ιδέες σε περίπτωση που κάνεις ανακαίνιση κάποιου χώρου ή θέλεις να φέρεις έναν νέο αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου.

Αυτές είναι οι τάσεις που, σύμφωνα με το Pinterest, αναμένεται να επικρατήσουν το 2018.

Μπάνιο – Spa

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί όταν γυρνάς από τη δουλειά ότι ένα spa θα ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι; Φέτος μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στη χαλάρωση και να φέρεις το spa στο μπάνιο του σπιτιού σου. Μεγάλες μπανιέρες, ελαία και minimal αποχρώσεις.

PHOTO: COURTESY OF LILJENCRANTZ DESIGN
PHOTO: COURTESY OF LILJENCRANTZ DESIGN

Έμφαση στο ταβάνι

Από πέρυσι έχουμε δει στην μηχανή αναζήτησης, τα ταβάνια – statement. Τι σημαίνει; Σημαίνει ότι μπορείς να επιλέξεις διαφορετικό χρώμα για το ταβάνι στο σαλόνι σου, όσο πιο σκούρο τόσο το καλύτερο. Μπορείς, παράλληλα να επιλέξεις και ένα φωτιστικό που θα τραβάει τη προσοχή όταν μπαίνεις στον χώρο.

PHOTO: COURTESY OF BESPOKE ONLY
photo: Courtesy Of Bespoke Only

Μεγάλα έργα τέχνης

Το 2018 επιστρέφουν τα μεγάλα έργα τέχνης στους τοίχους του σπιτιού μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστούμε τα gallery walls που είχαν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.

Photo: Birgitta Wolfgang via Bo Bedre via DustJacket Attic
Photo: Birgitta Wolfgang via Bo Bedre via DustJacket Attic

Οι χρωματιστές πόρτες

Προσωπικά, είναι από τις αγαπημένες μου τάσεις που θα επικρατήσουν αυτή τη χρονιά. Σε περίπτωση που στο σπίτι σου έχεις μονόχρωμους τοίχους, τότε οι χρωματιστές πόρτες είναι αυτές που χρειάζεσαι. Η συγκεκριμένη φωτογραφία θυμίζει κάτι από ελληνικά νησιά και θα μπορούσες να τη προσαρμόσεις στη κουζίνα σου ή το μπάνιο.

PHOTO: COURTESY OF SPACE EXPLORATION
photo: Courtesy Of Bespoke Only

Terrazzo

Αυτή η τάση μας έρχεται από τη δεκαετία του ’70 και επανήρθε για να αντικαταστήσει το marble, που έχουμε δει παντού την περασμένη χρονιά. Το terrazzo, αναμένεται να το δούμε σε οροφές, δάπεδα, ακόμη και επιφάνειες και πλακάκια.

PHOTO: ANTÁRTICA ESTUDIO; DESIGN: CORDERO ATELIER
photo: Courtesy Of Bespoke Only
Featured Photo: Hannah Blackmore/adoremagazine.com