Οι αναβολές και η άνεση του σπιτιού που καλά είχαμε συνηθίσει, ήρθε η ώρα να μείνουν στην άκρη. Mε σύμμαχο λοιπόν, τον καλό καιρό και την καλύτερη μας διάθεση, ήρθε η ώρα να βγούμε επιτέλους έξω.

Να συγκεντρώσουμε όλες τις δραστηριότητες που θα μας φέρουν κοντά στη φύση ή στην πόλη μας και να εκμεταλλευτούμε επιτέλους τις μέρες ελευθερίας που τόσο καιρό περιμέναμε. Είναι βέβαιο πως η συγκεκριμένη κίνηση μόνο καλό θα κάνει στην ψυχική μας υγεία, μιας και μετά από τόσες καραντίνες και εγκλεισμό, η επαφή με τον έξω κόσμο είναι αναγκαία

Ξεκίνα περπατώντας

Δεν χρειάζεται να καταβάλεις τρομερή προσπάθεια, μια απλή βόλτα στα σοκάκια ή στην παραλία της πόλης μπορεί αμέσως να αλλάξει όλη σου τη διάθεση. Να χαθείς μέσα στον κόσμο, να δεις ξανά ανοιχτά μαγαζιά και κίνηση στους δρόμους.

Τρέξε λιγάκι

Καλό και το περπάτημα, αλλά η εκτόνωση που θα νιώσεις μετά από ένα πρωινό τρέξιμο δεν συγκρίνεται. Δεν χρειάζεται να ετοιμαστείς για μαραθώνιο, ένας γύρος το τετράγωνο θα σε βοηθήσει να νιώσεις δραστήριος.

Κάνε το κλικ

Αν η φύση σου ήταν πάντα καλλιτεχνική και η γυμναστική δεν σε συγκινεί, τότε μην χάσεις την ευκαιρία να αποτυπώσεις σε εικόνα όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Πάρε μια κάμερα ή ακόμη και το κινητό σου και βγες στην πόλη. Σίγουρα θα συναντήσεις εικόνες που θα σε εμπνεύσουν.

Κρεβάτι στην άμμο

Τα καλύτερα και ακριβότερα ξενοδοχεία, είναι δύσκολο να συγκριθούν με το συναίσθημα του να ξυπνάς και να κοιμάσαι εκει που σκάει το κύμα. Να βλέπει χρυσαφένια χρώματα ανατολής και δύσης. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμη, σίγουρα αξίζει, το κάμπινγκ είναι μια μοναδική εμπειρία.

Είχα το όνειρο μου…το ποδήλατο μου

Το ποδήλατο πέρα από μια οικολογική πράξη ή μια καθημερινή γυμναστική συνήθεια, αποτελεί τρόπο μετακίνησης ο οποίος σε μεγάλες πόλης, φαντάζει ιδανικός, ιδίως για μικρές αποστάσεις. Σε γλιτώνει από πάρκινγκ και κίνηση και παράλληλα μπορείς να χαρείς τις ομορφιές της πόλης .

Ανέβα το βουνό

Σίγουρα αν ψάξει, κάπου στην πόλη θα βρεις έναν οργανωμένο σύλλογο πεζοπορίας, ο οποίος θα σου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στη φύση. Αν ανήκεις στους τολμηρούς, μπορείς να οργανώσεις και τη δική σου διαδρομή με την παρέα σου.

Πίσω στον χρόνο

Βγες για εξερεύνηση στην πόλη. Ανακάλυψε παλιές περιοχές με παλιά αρχοντικά σπίτια, βρες μικρά παλαιοπωλεία και αγόρασε όμορφες αντίκες για το σπίτι. Διάβασε την ιστορία των κτιρίων και γνώρισε καλύτερα την πόλη σου. Μην το σκέφτεσαι, ξεκίνα!