Τα οφέλη του τένις είναι πολλά και γνωστά. Άλλωστε, το ίδιο το άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Ο συναρπαστικός αγώνας, τα γκλάμουρους γήπεδα, τα outfits και οι αθλητές, είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν το τένις τόσο γοητευτικό.

Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω, το τένις είναι μια άσκηση, που μπορεί να είναι η ιδανική για σένα, χωρίς να χρειαστεί να  παίξεις στο Roland Garros.

Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, γυμνάζει όλο το σώμα και είναι και διασκεδαστικό. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες το τένις μειώνει τον κίνδυνο από καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα, τη θνησιμότητα.

Είναι μια γυμναστική λοιπόν, που θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες και να αποκτήσεις ευλυγισία κι ελαστικότητα. Ακόμη, η συνεχής κίνηση σε συνδυασμό με τα δυνατά χτυπήματα θα βελτιώσουν την εκρηκτικότητά σου και τα αντανακλαστικά σου, ενώ είναι τόσο διασκεδαστικό, που πραγματικά θα τονώσει την ψυχολογία σου.

Για να πετύχει όμως, πρέπει να γίνει σωστά. Αυτό πρακτικά, σημαίνει δύο με τρεις προπονήσεις εβδομαδιαίως και με την υπόσχεση, πως θα γυμνάζεις και τις δύο πλευρές εξίσου.

Αυτό το λέμε γιατί, το τένις γυμνάζει περισσότερο τη δυνατή σου πλευρά, την πλευρά δηλαδή, που κρατάς τη ρακέτα.

Τα πλεονεκτήματα.

Τα οφέλη του τένις είναι πολλά και ορατά.

Είναι ολοκληρωμένο workout.

Καταρχάς, η άσκηση αυτή γυμνάζει σχεδόν όλους τους μυς του σώματός σου. Ώμοι, μπράτσα, γλουτοί, είναι μέσα στο παιχνίδι. Είναι μια αερόβια άσκηση, που βελτιώνει την αναπνοή και την αντοχή και τονώνει την ελαστικότητα και την ευκινησία.

Επίσης, το τένις βοηθάει να έχεις καλύτερη ισορροπία και ενισχύει τα αντανακλαστικά σου. Παράλληλα, το σώμα σου καίει ανελέητα τοξίνες, λίπος και περίπου 750 θερμίδες. Θες και άλλο;

Τονώνει τη διάθεση.

Όπως και όλα τα είδη γυμναστικής, έτσι και το τένις βελτιώνει τη διάθεσή σου και σε ανεβάζει ψυχολογικά. Πρόκειται άλλωστε, για το πλέον διασκεδαστικό άθλημα, το οποίο είναι και ανταγωνιστικό και fun.

Χαρίζει μακροζωία.

Το τένις είναι μια έντονη δραστηριότητα, που σε κρατά σε εγρήγορση και σε συνεχή κίνηση. Η καρδιά, που είναι κι αυτή ένας μυς, είναι ένα από τα βασικά όργανα, που επωφελούνται, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνεται έως και 50% ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.

Επίσης, το τένις έχει αποδειχθεί ότι, παρατείνει τη μακροζωία των αθλητών, κατά δέκα χρόνια.

Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία.

Το τένις, πέρα από παιχνίδι δύναμης κι αντοχής, ασκεί και το μυαλό σου. Βοηθάει την κριτική σκέψη, την ετοιμότητα και την αντίδρασή σου και παράλληλα, ωθεί τη δημιουργικότητα.

Μας φέρνει πιο κοντά.

Ειδικά σε μια περίοδο επανασύνδεσης με τον κόσμο, το τένις είναι η κατάλληλη άσκηση, που θα σε φέρει πιο κοντά με τους άλλους αλλά και στη σωστή απόσταση.