Η πρόσφατη ανακοίνωση των Village Cinemas για την παιδική τους αίθουσα, την πρώτη στην Ελλάδα, μας ενθουσίασε και μας έκανε να ψάξουμε πόσο έχει εξελιχθεί αυτού του τύπου η ιδέα και τι άλλο έχουν σκεφτεί σε αντίστοιχες παιδικές αίθουσες στον κόσμο.

Cinemaxx Junior – Ινδονησία
cinemaxx-junior-launches-the-first-cinema-for-kids-in-indonesia

H αίθουσα Cinemaxx Junior είναι από τις πρώτες αίθουσες που προσαρμόστηκαν σε παιδιά. Πριν ξεκινήσει η ταινία τα παιδιά μπορούν να παίξουν με τσουλήθρες, μαυροπίνακες και μπαλάκια.

Village Kids, Θεσσαλονίκη

image001

Η “Village Kids” είναι η πρώτη παιδική αίθουσα στην Ελλάδα.  Διαθέτει 9 καθίσματα-κρεβάτια και 36 καθίσματα-πουφ με χαρούμενα χρώματα. Στο εσωτερικό της αίθουσας υπάρχει μια πολύχρωμη τσουλήθρα στην οποία μπορούν να παίζουν οι μικροί θεατές μέχρι την έναρξη της προβολής. Είναι άδικο που εμείς δεν είχαμε τέτοιες αίθουσες στα παιδικά μας χρόνια. VILLAGE 11 Cinemas @ Mediterranean Cosmos

Cinepolis, California 

cinepolis-playground-theaters

Με 80 περίπου καθίσματα ενηλίκων αυτή η αίθουσα δεν είναι αμιγώς παιδική. Περιλαμβάνει στρώματα για να ξαπλώσουν οι γονείς με τα παιδιά, τσουλήθρες και μπροστά στο screen διαμορφωμένο χώρο να παίζουν τα παιδιά. Σκοπός είναι να μπορεί να δει η μαμά τη ταινία αλλά στην ίδια απόσταση να έχει και την επίβλεψη του παιδιού. Βλέπεις τη ταινία με κάποια φώτα ανοιχτά ώστε αν θέλει ένας πεντάχρονος να παίξει να μπορεί να φτάσει μόνος του στον χώρο με τις δραστηριότητες.

Vox Cinemas – Dudai

vox-cinemas-emirates

Mικρά cinema με σκοπό να εξυπηρετούν prive παιδικά πάρτυ. Διαθέτουν άνετα, πολύχρωμα καθίσματα, διασκεδαστικές προτάσεις σε φαγητό και service για να μπορείς να παραγγείλεις ότι θέλεις σα μικρός σεΐχης.

Vjunior – Village Cinemas Westfield

vjunior-australia

H Vjunior φτιάχτηκε σε συνεργασία με τα Hot Wheel και είναι η πρώτη αίθουσα που σχεδιάστηκε από παιδιά για παιδιά.

Diamond Cinema, Perth

diamond-3d-cinemas-perth

Πολύ διαφορετική ιδέα είναι τα Exclusive Diamond 3D Cinemas. Μπορείς να νοικιάσεις τον εξοπλισμό και να τον στήσεις στον κήπο σου. Είναι πολύ δημοφιλή στην Αυστραλία για παιδικά πάρτυ.  O εξοπλισμός περιλαμβάνει εκτός από την οθόνη και το ηχοσύστημα, deck chairs, popcorn μηχανή, μηχανή για γρανίτες και red Carpets για τους καλεσμένους.