Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και η ζέστη μια χαρά κρατεί. Είναι φυσικό λοιπόν να σκέφτεσαι τις πρώτες σου εξορμήσεις στην παραλία, αν δεν το έχεις κάνει ήδη δηλαδή. Έχεις μπει σε ένα πρόγραμμα διατροφής, σκέφτεσαι μάλιστα να ξεκινήσεις και κάποια θεραπεία σύσφιξης και γενικότερα αυτό που επιθυμείς διακαώς είναι να κυκλοφορήσεις με όσο γίνεται λιγότερες ατέλειες. Κάπου ανάμεσα λοιπόν σε όλον αυτό τον καταιγισμό σκέψεων, χάνεις την ουσία του πράγματος κάνοντας λάθη που “κοστίζουν”.

Όπως τα παρακάτω:

1. Κάνεις εξαντλητική δίαιτα

Όσο λιγότερα γεύματα στην καθημερινότητα, τόσο περισσότερες θερμίδες θα χάνεις. Αυτό δεν ισχύει πάντα και πιθανόν να μην ισχύει και καθόλου. Διότι μπορεί στην αρχή να χάσεις μερικά κιλά, μην φανταστείς 2-3, στην πορεία όμως ο μεταβολισμός σου θα κολλήσει από την εξάντληση που θα του έχεις επιβάλλει. Υπάρχουν δίαιτες που πραγματικά μόνο προβλήματα προκαλούν. Η λύση εδώ είναι απλά να προσθέσεις πολλά φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σου και να κόψεις τα snacks και τα γλυκά.

2. Λάθος ασκήσεις γυμναστικής Δεν είναι παράλογο να θέλεις ένα κορμί αδύνατο με λεπτά χέρια και πόδια και επίπεδη κοιλιά, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται να έχεις σωστό πρόγραμμα. Δηλαδή δεν φτανει να κάνεις κάποιες ασκήσεις μόνη σου γιατί θα έχεις ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις. Η λύση εδώ είναι να κάνεις ασκήσεις που βοηθούν όλο σου το σώμα, όπως push ups, squats κτλ, αλλά και να δημιουργήσεις μια ρουτίνα καθημερινή γύρω από αυτές. Οι μυς σου θα γίνουν πιο δυνατοί και η σωματική σου κατάσταση θα βελτιωθεί, ενώ θα αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια.

3. Κάνεις “πολύ” από κάθε άσκηση

Το σώμα σου προσαρμόζεται γρήγορα στον ρυθμό των ασκήσεων που του επιβάλλεις και συνηθίζει στην ίδια ρουτίνα. Είναι καλό όμως να δοκιμάζεις και κάτι καινούριο, όπως να βάλεις στο πρόγραμμα σου την yoga, προκειμένου το σώμα σου να δουλεύει περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα. Δεν θα βαρεθείς κιόλας.

4. Απογοητεύεσαι εύκολα και γρήγορα

Ασκείς πίεση στον εαυτό σου και αν δεν δεις γρήγορα αποτελέσματα από τις εξαντλητικές δίαιτες, τότε απογοητεύεσαι, αγχώνεσαι παραπάνω και σταματάς τα πάντα. Και πώς αντιδρά το σώμα σου σε αυτή την περίπτωση; Ζητάει παραπάνω φαγητό και πιο ξεκούραστες ημέρες. Η λύση εδώ είναι απλή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκέφτεσαι είναι ότι το σώμα σου είναι για την παραλία. Δεν ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους. Είναι σημαντικό να νιώσεις καλά με εσένα και να επικεντρωθείς στο να είσαι υγιής και χαρούμενη.