Όταν η συζήτηση πηγαίνει στην γυμναστική, η πρώτη ατάκα που σου έρχεται στο μυαλό και την ξεστομίζεις κάθε φορά που σε ρωτάει κάποιος αν γυμνάζεσαι, είναι η “δεν έχω καθόλου χρόνο”. Στην πραγματικότητα βέβαια, ξεκάθαρα είναι η επιλογή σου αυτή, διότι αν ήθελες θα μπορούσες να κάνεις εγγραφή στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου που απέχει 10 βήματα απ’το σπίτι σου για να πηγαίνεις τις πρωινές ώρες. Αυτή η επιλογή συχνά πυκνά σου προκαλεί τύψεις και ενοχές, ειδικά το καλοκαίρι, και πολλές φορές υπενθυμίζεις στον εαυτό σου να ξεκινήσει γυμναστήριο αλλά οι μέρες κυλούν και τελικά “χρόνο δεν έχεις”.

Η γυμναστική όμως δεν είναι μόνο για να φτιάξεις κορμί φέτες, αλλά αφορά και την υγεία σου.Κι επειδή με την υγεία δεν παίζουμε, μπορείς να την προσέξεις και χωρίς να τρέχεις μισή ώρα πάνω στον διάδρομο. Ακολουθούν τρόποι να βάλεις στην καθημερινότητά σου για καλό:

1. Βάλε ξυπνητήρι για να ξαπλώσεις στο κρεβάτι

Αντί να το έχεις μόνο τα πρωινά να χτυπάει κάθε φορά μετά από τις δέκα αναβολές που έχεις πατήσει, ρύθμισε το να χτυπάει και πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι για ύπνο το βράδυ. Ο ύπνος είναι πραγματικά σημαντικός για την υγεία σου, γι’αυτό πρέπει να γίνει η προτεραιότητά σου, αντί να τον παραμελείς. Έτσι λοιπόν αν χτυπήσει η υπενθύμιση στις δέκα, θα ξέρεις ότι έχεις μπροστά σου μία ώρα μέχρι να κάνεις μπάνιο, να ετοιμάσεις τα αυριανά σου ρούχα και τσάντα και να διαβάσεις κάποιες σελίδες απ’το βιβλίο σου ώσπου να ξαπλώσεις. Θα ξεφύγεις έτσι από την παγίδα να παρασυρθείς βλέποντας House of Cards μέχρι αργά.

2. Αξιοποίησε κόλπα διαλογισμού

Μέσα στην ημέρα μπορείς να καθαρίσεις το μυαλό σου από σκέψεις και άγχη, με πολύ απλούς τρόπους. Για παράδειγμα, αν στην δουλειά πηγαίνεις με τα μέσα μεταφοράς, τότε αντί να χρησιμοποιήσεις λεωφορείο για να φτάσεις στο μετρό, πήγαινε με τα πόδια. Εκμεταλλεύσου αυτά τα 10 λεπτά, χωρίς να ακούς μουσική, χωρίς να έχεις το κινητό στο χέρι -αυτά κράτησε τα για το τρένο-, απλά και μόνο παρατηρώντας τον δρόμο και τον ουρανό. Είναι το πιο κοντινό σε διαλογισμό που μπορείς να κάνεις. Επιχείρησε το μία μέρα και θα δεις ότι θα σε επηρεάσει θετικά.

3. Μαγείρεψε υγιεινά και έξυπνα

Δεν χρειάζεται να κάνεις δίαιτα, αν προσέχεις τι τρως. Μία σαλάτα δηλαδή με πρωτεΐνες μπορεί να είναι νόστιμη και ικανοποιητική, αλλά και το πιο σημαντικό ακόμα, οικονομική. Βάλε στην διατροφή σου υγιεινά λιπαρά που θα σου δώσουν ενέργεια, όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς κτλ. Επιπλέον, όταν μαγειρεύεις φτιάξε παραπάνω μερίδες τις οποίες θα βάλεις στο ψυγείο για να τις φας την επόμενη ημέρα που πιθανόν να βαριέσαι να μαγειρέψεις και η λύση του να παραγγείλεις πίτσα, φαντάζει η σωστότερη. 4. Περπάτησε όσο μπορείς περισσότερο

Βρες ευκαιρίες μέσα στην ημέρα να περπατήσεις. Άφησε το αυτοκίνητο σου στην άκρη, όταν μπορείς να φτάσεις στον προορισμό σου με τα πόδια. Θα χαλαρώσει το μυαλό σου, θα ανεβούν οι ρυθμοί της καρδιάς σου ενώ ταυτόχρονα θα δώσεις προσοχή γύρω σου, κάτι που δεν κάνεις όταν οδηγείς.