Η επάνοδος των ’90s καθώς και των ’00s είναι πλέον γεγονός. Όλο και περισσότερες τάσεις ανακυκλώνονται, πιο ανανεωμένες, φρέσκες και έτοιμες να κατακτήσουν τόσο τα catwalks όσο και το streetstyle. Ένα από τα items που επιστρέφουν αποτελούν και οι nylon bags: Βολικές, σχετικά ευρύχωρες, εύκολες στους συνδυασμούς τους (αλλά και στο καθάρισμα). Ήρθαν για να μείνουν!

Η τελευταία φορά που είδαμε τη nylon τσάντα να κυριαρχεί στο χώρο της μόδας ήταν όταν τη φορούσε η Kate Moss στις αρχές των 2000s. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο οίκος Prada λανσάρει τις nylon τσάντες, δίνοντάς τους και πάλι ζωή. Έτσι, το τέλος του 2019 σημαδεύτηκε στυλιστικά από την πρωτοβουλία του Ιταλικού οίκου. Το αποτέλεσμα; Η τάση έγινε πιο δημοφιλής από ποτέ.

Το ενδιαφέρον fact όσον αφορά τις nylon bags αποτελεί η προσαρμοστικότητά τους ως προς το styling και τους τρόπους που μπορούν να φορεθούν. Ξεφεύγοντας από την κλασική -αλλά όχι βαρετή- πρόταση, που θέλει την τσάντα φορεμένη στον ώμο, παρατηρούμε αρκετές εναλλακτικές. Όπως την ιδέα του να φορεθεί χιαστή, ή ακόμα και να κρατηθεί απλά στο χέρι.

Λόγω του σχήματός της αλλά της μεγάλης ποικιλίας στις αποχρώσεις, η συγκεκριμένη τσάντα καθίσταται ικανή να σεταριστεί αρμονικά με πολλά και διαφορετικά items. Αυτό σημαίνει ότι οι nylon bags στέκονται επιβλητικά σε σύνολα με άξονα τη μονοχρωμία. Aλλά και σε outfits που δημιουργούν colour blocking συνδυασμούς.

Αν και μιλάμε ξεκάθαρα για ένα κομμάτι των 90s – 00s, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα ολόκληρα τα σύνολά μας πρέπει να επηρεάζονται από τις τάσεις αυτών των δεκαετιών. Ωστόσο, ένα εξ ολοκλήρου 90s σύνολο δημιουργεί και ένα πολύ αρμονικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη nylon τσάντα.

Θέλεις να δώσεις μια πιο σύγχρονη πινελιά στο look σου; Παίξε με τις τάσεις της σεζόν, όπως το athleisure ή τα cargo παντελόνια.

images: Cosmopolitan