Τα κοντά μαλλιά είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση και χρειάζεται αρκετή σκέψη πριν τα τολμήσεις. Αν βαρέθηκες να μαζεύεις τα μαλλιά σου ψηλά και να ρωτάς τους φίλους σου αν σου πάει το νέο σου υποτιθέμενο κούρεμα, σου έχουμε ένα πανέξυπνο hack για να μάθεις αν όντως σου πηγαίνουν και αν ήρθε η ώρα να κάνεις το μεγάλο βήμα.

Αυτό το κόλπο ανήκει στον hair guru, John Frieda και είναι γνωστό ως ‘The 2.25-inch (5.5cm) rule’. «Ο John μελετούσε πρόσωπα και παρατήρησε ότι η γωνία του σαγονιού καθορίζει αν σε κάποιον ταιριάζουν τα κοντά ή μακρυά μαλλιά» λέει η Giles Robinson, Senior Stylist στα John Frieda Salons UK και International Training Director of Color Wow. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτή την παρατήρηση και τις μαθηματικές του ικανότητες, ο Frieda πείστηκε ότι είναι ένας τρόπος να καταλάβεις το μήκος των μαλλιών που σου ταιριάζει.

«Έχει να κάνει ξεκάθαρα με τις γωνίες», εξηγεί η Robinson στο shesaid.com.

Πάρε λοιπόν ένα μολύβι, έναν χάρακα και δοκίμασε αυτό το hack. Κράτα κάθετα τον χάρακα κάτω από το αυτί σου. Μετά τοποθέτησε το μολύβι κάτω από το πηγούνι σου οριζόντια και σημείωσε τις διαστάσεις που συναντιούνται αυτά τα δύο. Αν είναι ένας αριθμός μεγαλύτερος από 5,5 cm, δείχνει ότι τα μακριά μαλλιά είναι πιο κολακευτικά για σένα. Αν είναι μικρότερος, ήρθε η ώρα να ακονίσεις ψαλίδια!

featured image: Byrdie