Ένα πρωινό χωρίς στρες μεταφράζεται στα παρακάτω 12 hacks για την πρωινή σου ρουτίνα. Σε λίγο καιρό θα σε ευχαριστείς.

Οργάνωσε τα πάντα από το προηγούμενο βράδυ

Ένας απλός τρόπος να απολαύσεις ένα πρωινό χωρίς στρες είναι να ελαχιστοποιήσεις όσο γίνεται την έκταση της to-do λίστας σου. Ό,τι μπορεί να γίνει από το προηγούμενο βράδυ, ας γίνει. Από το τον εξοπλισμό για το workout σου και το πρόγραμμα των γευμάτων σου, μέχρι το outfit της μέρας.

Μην τσεκάρεις το κινητό σου για 30 λεπτά

Η κίνηση του να πιάνουμε το κινητό μας την ίδια στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας, τις περισσότερες φορές είναι μηχανική. Αν ρωτήσεις εκείνη τη στιγμή τον εαυτό σου αν ενδιαφέρεται να δει τι έχει συμβεί ως τώρα στο Instagram, λογικά θα απαντήσεις όχι. Άφησε το κινητό σου στην κρεβατοκάμαρα το πρώτο τριαντάλεπτο της μέρας και ασχολήσου με το να φτιάξεις τον τέλειο καφέ και να κάνεις λίγο stretching και ένα ντους. Τα e-mails και τα stories μπορούν να περιμένουν ακόμα μισή ώρα.

Ξύπνα ένα τέταρτο πιο νωρίς και γίνε εγωίστρια

Τι εννοούμε με το να γίνεις εγωίστρια; Να χρησιμοποιήσεις επιτέλους εκείνο το jade roller που έχεις ξεχάσει στο ψυγείο, να διαλογιστείς, να κάνεις μια μάσκα, να φτιάξεις έναν capuccino αντί για το γρήγορο εσπρεσσάκι. Όλα αυτά τα μικρά, απλά δωράκια που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, αλλά τα αμελείς επειδή επιλέγεις να κοιμηθείς παραπάνω. Λες και 15 λεπτά θα κάνουν τη διαφορά. Ποιον κοροϊδεύεις;

Επένδυσε σε μια καφετιέρα με timer

Καλώς ήρθες στο 2020. Απλά φαντάσου να ξυπνάς και να σε περιμένει έτοιμος ο καφές σου. Ανεκτίμητο το συναίσθημα αδιαμφισβήτητα. Επιπλέον, θα σώσεις και λίγο χρόνο από το εγωιστικό τέταρτο παραπάνω.

Ξεκίνησε τη μέρα σου με ευγνωμοσύνη

Τα οφέλη αυτού το μαγικού συναισθήματος τα έχουμε αναφέρει πολλάκις, σχεδόν τα έχεις μάθει απ’έξω. Κάνε το πράξη, βάλε το στο “πρόγραμμα” και σε λίγο διάστημα θα γίνει συνήθεια. Ο πιο εύκολος τρόπος να το εντάξεις στην πρωινή σου ρουτίνα, είναι μέσω ενός ημερολογίου ευγνωμοσύνης.

Μην πατήσεις το snooze

Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί να χάσεις σημαντικές στιγμές του πρωινού σου. Από το να φτιάξεις ένα πρόχειρο πρωινό, μέχρι να πιεις τον καφέ σου τόσο γρήγορα που ούτε καν θα τον απολαύσεις. Πάρε το απόφαση: ένα τέταρτο δε θα κάνει τη διαφορά, είτε νυστάζεις είτε όχι.

Βγες στον ήλιο

Το φως του ήλιου θα σε γεμίσει με όλη την ενέργεια, τις ελπίδες για την οποία έχεις εναποθέσει σε ένα ποτήρι καφέ. Άνοιξε τα παράθυρα για να μπει φως στο σπίτι σου, πάρε την κούπα σου και το βιβλίο σου και πέρασε ένα τέταρτο στο μπαλκόνι. Μην ξεχνάς και τη βιταμίνη D μέσα σε όλα.

Κάνε διαλογισμό όσο πλένεις τα δόντια σου

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απλά δε μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους σε θέση διαλογισμού. ΟΚ, δε θα τους κατηγορήσουμε, απλά θα τους βρούμε εναλλακτική. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, μετάτρεψε το πλύσιμο των δοντιών σου σε έναν δίλεπτο διαλογισμό. Συνδύασε το self-care με το mindfulness και κατάκτησε το multitasking.

Κινήσου

Το να ασκείσαι το πρωί, έχει σημαντικά οφέλη για όλο το υπόλοιπο της μέρας σου. Θα πάρεις όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι, πρόσθεσε σε αυτό τις ενδορφίνες και ετοιμάσου για το απόλυτα stress-free πρωινό. Στο μεταξύ, το να ολοκληρώνεις την προπόνησή σου το πρωί, σου δίνει ένα αίσθημα επιτυχίας, ότι τα κατάφερες, οπότε αυτό θα σε ακολουθεί μέχρι το βράδυ.

Φτιάξε μια πρωινή playlist

Ας το κάνουμε απλό: Όλα τα feel-good αγαπημένα σου κομμάτια, εκείνα που σε κάνουν να θέλεις να χορέψεις από την πρώτη νότα, πρόσθεσέ τα σε μια playlist που θα είναι αφιερωμένη στα πρωινά σου. Μπορείς να την ακούς όσο φτιάχνεις το πρωινό σου, όσο διαβάζεις νέα ή στο πρωινό σου περπάτημα.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Δε θα έλειπε αυτό το all-time-classic hack για τα πρωινά. Το στρώσιμο του κρεβατιού σου το πρωί σου δίνει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης, νιώθοντας παραγωγική από το πρώτο λεπτό. Κάνε αυτή τη διαδικασία το πρώτο πράγμα που κάνεις από τη στιγμή που σηκώνεσαι και θα δεις πώς μια τόσο μικρή κίνηση, έχει μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της μέρας σου.

Προγραμμάτισε τα πάντα

Το να έχεις μια ήρεμη μέρα μεταφράζεται σε κάποια απλά πράγματα: δε χρειάζεται να αποφασίσεις πόσες ώρες θα δουλέψεις, τι θα φας σε κάθε γεύμα ή πότε θα βρεις λίγο χρόνο να δεις μια ταινία. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι: Απλά προγραμμάτισε τα. Έτσι θα μειώσεις τον αριθμό των αποφάσεων που θα κληθείς να πάρεις μέσα στη μέρα, άρα και τα επίπεδα του stress σου.

featured image: theeverygirl.com