Μην ξεχνάς ότι η ζωή σε οδήγησε στο Last Kingdom για να γεμίσεις το κενό που άφησε το Game of Thrones. Τι κι αν η σειρά παιζόταν από το 2015, εσύ είχες μάτια μόνο για το success story της μικρής οθόνης. Ανακάλυψες το Last Kingdom κάπως αργοπορημένα, αυτό όμως δε σε εμπόδισε από το binge watching όλων των κύκλων. Τώρα που ολοκληρώθηκε και ο 4ος, υπάρχουν άλλες 5 παρόμοιες σειρές που μπορείς να δεις, περιμένοντας την επόμενη σεζόν.

Frontier

O Jason Momoa στέκεται εδώ μόνος του, σε κοιτάει και είναι ένας λόγος από μόνος του για να ξεκινήσεις τη σειρά. Η ιστορία πραγματεύεται το εμπόριο γούνας στη Βόρεια Αμερική τον 18ο αιώνα. Ευκαιρία και για λίγη ιστορία, μαζί με τον Momoa που υποδύεται τον τύπο που είναι ενάντια σε όλα αυτά και αναζητά τη δικαιοσύνη.

Vikings

Το υπενθυμίζουμε σε περίπτωση που δε βρίσκεται ήδη σε κάποια λίστα σου. Η σειρά Vikings είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα της για 6 ολόκληρες σεζόν. Ως δημιούργημα του History Channel, η συνάφεια του με την ιστορία αποτελεί εγγύηση. Άσε που αν μπορούσαμε να πούμε ότι το Last Kingdom εμπνεύστηκε από κάπου, αυτό το “κάπου” λέγεται Vikings.

Outlander

Η επιτυχία του Outlander μπορεί εύκολα να αποδειχθεί από το γεγονός ότι παίζεται από το 2014 και κάθε χρόνο όλοι περιμένουν με την ίδια αγωνία τη νέα σεζόν. Άλλο ένα ιστορικό δράμα με ένα plot twist που κάνει την ιστορία ακόμα πιο ιδιαίτερη. Αν δε σε πείσουν όλα αυτά, θα σε πείσουν σίγουρα τα σκωτσέζικα τοπία και η προφορά.

Knightfall

Άλλη μια σειρά του History Channel που “σκάβει” ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία. Η πλοκή διαδραματίζεται στο Μεσαίωνα και αφηγείται μυθιστορηματικούς αγώνες της εποχής. Αν και υπήρχαν φήμες ότι η σειρά θα παρέμενε στη μία και μόνο σεζόν, εκείνη ανανεώθηκε για δεύτερη μετά από την οποία ακυρώθηκε. Εύκολο το binge watching, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση.

The Tudors

Μια παλιότερη σειρά που, όμως, διατηρεί ακόμα ξεχωριστή θέση στις καρδιές πολλών εκεί έξω. Το The Tudors περιστρέφεται γύρω από τον Βασιλιά Ερρίκο H’. Ο συγκεκριμένος έχει μείνει για πολλά στην ιστορία, ανάμεσα τους και ο τρόπος με τον οποίο άλλαζε και χρησιμοποιούσε τις συζύγους του. Πέρα από την ιστορική πλευρά της πλοκής, εδώ οι έρωτες και οι πόλεμοι έχουν την τιμητική τους.

Featured Image: variety.com