Η κινητήριος δύναμη πίσω από τη νέα σειρά του καναλιού Starz με τίτλο Vida, είναι οι δυσκολίες αλλά και τα απροσδόκητα προνόμια τα οποία καλούνται να αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι νέοι πρώτης, δεύτερης ή οποιασδήποτε γενιάς μεξικανών μεταναστών.

Η Vida ακολουθεί τις αδελφές Emma (η Mishel Prada) και Lyn (η Melissa Barrera) καθώς επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι στο ανατολικό Los Angeles για να θάψουν τη μητέρα τους Vidalia, η οποία φεύγει απροσδόκητα από τη ζωή. Η Emma και η Lyn είναι Μεξικανές στην καταγωγή αλλά ζουν στην Αμερική και δυσκολεύονται να ταυτιστούν με τις ρίζες τους και τη ζωή που άφησαν πίσω.

Η Emma δεν θέλει όπωσδήποτε να επιστρέψει ενώ ούτε η Lyn που όταν φλερτάρει με λευκούς άνδρες τονίζει επίτηδες το ‘ρ’ μπροστά στις λέξεις για να τονίσει την μεξικανική της καταγωγή, φαίνεται πρόθυμη να γυρίσει συντόμα στη γενέτειρα της.

Vida: η νέα μεξικανική σειρά που αξίζει να δεις
popsugar.com

Η Emma και η Lyn δέχονται έντονη και σκληρή κριτική από τους συντοπίτες τους που ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει σαν τους λευκούς ή “gringas”.

Τα μέλη της μεξικανικής κοινότητας της σειράς επικρίνουν την Emma επειδή έφυγε από τη γειτονιά για να ζήσει στο Σικάγο, ενώ η Lyn έχει τη φήμη ότι χρησιμοποιεί την μεξικανική της καταγωγή όποτε τη συμφέρει, μεταξύ άλλων.

Η σειρά απεικονίζει τα μεινονεκτήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι με την ιδιαίτερη αυτή διπλή υπηκοότητα και κληρονομιά και τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν, ανάμεσα σε δύο τελειώς διαφορετικές κουλτούρες.

Δες επίσης: 3 σειρές που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το 13 Reasons Why
featured image: popsugar.com