To 13 Reasons Why, το οποίο έκανε χαμό τοn Μάρτιο του 2017 με τον πρώτο κύκλο επεισοδίων, επιστρέφει στις οθόνες μας τις επόμενες μέρες με δεκατρία επιπλέον επεισόδια. Όπως όλες οι σειρές του Netflix, τα επεισόδια θα κυκλοφορήσουν όλα μαζί στις 18 Μαΐου και εμείς περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις στην ιστορία της Hannah και του Clay.

Επειδή 13 επεισόδια δεν είναι αρκετά, βρήκαμε κάποιες σειρές που σίγουρα θα αγαπήσεις αν σου άρεσε το 13 Reasons Why.

Skins

Εφηβικές σχέσεις, ναρκωτικά και κατάθλιψη αποτελούν τον κύριο άξονα πάνω στον οποίο κινείται η σειρά. Με μεγάλα νούμερα τηλεόραση στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να αγαπηθεί πολύ και να αναδείξει ονόματα όπως Dev Patel, Nicholas Hoult και Kaya Scodelario. Με μεγάλη ρεαλιστικότητα απεικονίζει τις περίπλοκες σχέσεις των νέων σήμερα και το πώς αλληλεπιδρούν με τους άλλους ανθρώπους και την κοινωνία στην οποία νιώθουν εγκλωβισμένοι. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μπρίστολ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας και κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό χαρακτήρα και τον αγώνα που κάνει στη ζωή του, ενώ προβάλλει σημαντικά μηνύματα για θέματα όπως οι οικογενειακές διαταραχές, το άγχος και η σεξουαλικότητα.

My So-Called Life

O ίδιος ο Jay Asher παραδέχτηκε ότι αυτή η σειρά ήταν μεγάλη έμπνευση για τη συγγραφή του 13 Reasons Why καθώς προβλήθηκε το 1994-95 και το vibe της επηρέασε σίγουρα πολύ κόσμο. Ο Asher αναφέρει ακόμα πως το soundtrack τον βοήθησε να πιάσει τη σωστή ατμόσφαιρα για να δημιουργήσει μια ροή στην υπόθεσή του και ένα σωστό περιβάλλον. Στην Pennsylvania, στο λύκειο Liberty, η Angela Chase ως κεντρικός χαρακτήρας ενσαρκώνει την πραγματική εφηβική υπόσταση της δεκαετίας του ’90. Μπορεί να έχεις βαρεθεί να ακούς για συναισθηματικά διαταραγμένους εφήβους αλλά αυτό δίνει το έναυσμα στη σειρά να ξετυλίξει την ιστορία της. Συνέχεια δεν υπήρξε ποτέ, καθώς ο επόμενος κύκλος ακυρώθηκε και δεν γυρίστηκε.

Friday Night Lights

Ο Peter Berg μας μεταφέρει στη fictional πόλη του Dillon, στο Texas , επικεντρώνοντας την προσοχή μας σε μια λυκειακή ομάδα ποδοσφαίρου. Η δραματική τηλεοπτική σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο με σύνθημα A Town, A Team, A Dream και καταφέρνει πολύ καλά να μας μεταφέρει στη ζωή μιας μικρής αγροτικής κοινότητας στο Texas. Με φόντο το σκηνικό της επαρχιακής αυτής πόλης ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα ενός Αμερικανού πολίτη και με σημαντικά κοινωνικά προβλήματα όπως τα ναρκωτικά, ο ρατσισμός, τα οικονομικά προβλήματα και η άμβλωση. Σίγουρα μια σειρά που παίζει με τις προσωπικές αξίες και σε βάζει σε σκέψεις για την ζωή σου.

Veronica Mars

Σε εντελώς διαφορετικό ύφος από το 13 Reasons Why, η σειρά ασχολείται με ένα αρκετά ενδιαφέρον κεντρικό μυστήριο και έχει ένα πλήρες cast από νέους ηθοποιούς. H Veronica Mars είναι μαθήτρια και στη συνέχεια φοιτήτρια, η οποία δουλεύει και ως ιδιωτική πράκτορας στο πλευρό του πατέρα της. Όταν ο καλύτερός της φίλος δολοφονείται, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της με στόχο να αποκαλύψει όλες τις παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο της. Σε κάθε επεισόδιο, η Veronica ασχολείται με πιο μικρές υποθέσεις που μπορούν να την οδηγήσουν στη λύση του μεγάλου μυστηρίου και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Μια ακόμη fictional πόλη στην California, το Neptune είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη δράση της Veronica. Τρεις σεζόν και κάθε φορά μια διαφορετική πλοκή.

Διάβασε επίσης: Pose. Η νέα σειρά του Ryan Murphy που θα γράψει ιστορία
featured image: refinery29.de