Το Sextape ή αλλιώς στον πρωτότυπο γαλλικό του τίτλο À genoux les gars, είναι η νέα κωμωδία που κάνει θραύση στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Αυτό που κάνει αυτή την ταινία να ξεχωρίζει και ένα διακεκριμένο φεστιβάλ όπως αυτό των Καννών να την λάβει υπόψιν του για ένα σημαντικό βραβείο, είναι πως ο πυρήνας της υπόθεσης δεν είναι η γυναικεία εκδίκηση αλλά η σεξουαλική τους χειραφέτιση και επανάσταση ενάντια στα καταπιεστικά πατριαρχικά στερεότυπα.

Το γεγονός αυτό, ένα κοινωνικό ζήτημα δυστυχώς ακόμη ευαίσθητο, περίπλοκο κι έντονο στις μέρες μας, ενισχύεται από το cast της ίδιας της ταινίας όπου όλοι οι έφηβοι χαρακτήρες είναι μουσουλμάνοι που ζουν στην Γαλλία.

Sextape: Η γαλλική ταινία φαβορί για το φετινό βραβείο Un Certain Regard
imdb.com

Η ιστορία –πιο ρισκέ απο οποιαδήποτε wannabe προκλητική αμερικανιά που έχεις δει ή που έχει γίνει ποτέ- μιλάει για δύο αγόρια όπου ζητούν από τις κοπέλες τους στοματικό σεξ και αποφασίζουν να τις εκβιάσουν με μία sextape –ουσιαστικά ένα βίντεο σε κινητό – για να τις αναγκάσουν να το εκτελούν συνέχεια, έτσι ώστε να μην το κυκλοφορήσουν και τις κάνουν ρεζίλι. Ο σφοδρός σεξισμός και το κακοήθες σχέδιό τους ανατρέπεται όταν τα κορίτσια αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με ένα έξυπνο τέχνασμο να γυρίσουν τον τροχό προς το μέρος τους.

Sextape: Η γαλλική ταινία φαβορί για το φετινό βραβείο Un Certain Regard
imdb.com

Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τις 18 Μαΐου, στο κλείσιμο του φεστιβάλ για να μάθεις ποιά ταινία τελικά θα λάβει το βραβείο Un Certain Regard, αν κι εμείς έχουμε τις υποψίες μας..

Δες επίσης: 14 πράγματα που δεν ήξερες για το Φεστιβάλ των Καννών
featured image: imdb.com