Αν κάτσεις να μετρήσεις πόσες σειρές ή ταινίες στην πλατφόρμα του Netflix προέρχονται από βιβλία, θα χάσεις το μέτρημα. Συνήθως, είναι αυτές οι περιπτώσεις που οι ταινίες και οι σειρές αυτές λόγω της δημοφιλίας τους οδηγούν και τα βιβλία στο να γίνουν best-seller. Η νέα λέσχη βιβλίου, κοινώς book club, του Netflix έρχεται να αντιστρέψει αυτή τη διαδικασία.

Στο επίκεντρο βρίσκονται βιβλία που πρόκειται να μεταφερθούν στην πλατφόρμα του Netflix

Η οικοδέσποινα Uzo Aduba θα προτρέπει τους θεατές να διαβάσουν κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο πριν το δουν στις οθόνες τους. Κάθε μήνα θα επιλέγεται κι ένα διαφορετικό βιβλίο και θα ακολουθούν συζητήσεις γι’αυτό αλλά και για την διαδικασία μεταφοράς του στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. Πολλές φορές μάλιστα στην παρέα της Aduba θα βρίσκονται και συγγραφείς, δημιουργοί, ηθοποιοί που θα εμπλέκονται στο κάθε πρότζεκτ.

Η λέσχη βιβλίου θα γίνεται σε συνεργασία με τα Starbucks

Mπορείς να σκεφτείς καλύτερη παρέα για το βιβλίο σου από ένα καλό ρόφημα; Εμείς πάντως όχι. Έτσι, Netflix και Starbucks ξεκινούν από κοινού αυτό το book club για να μας φέρουν πιο κοντά στα παρασκήνια. Μάλιστα, η σειρά επεισοδίων που θα κυκλοφορήσουν ονομάζεται But Have You Read the Book.

H πρώτη επιλογή του book club του Netflix

Η λέσχη βιβλίου θα κάνει το ντεμπούτο της στις 16 Νοεμβρίου με το βιβλίο Passing της Nella Larsen. Νωρίτερα θα έχει ήδη κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα και η κινηματογραφική μεταφορά του συγκεκριμένου βιβλίου, σε σκηνοθεσία και σενάριο της Rebecca Hall. Πρωταγωνίστριες σε αυτό το ιδιαίτερο ασπρόμαυρο φιλμ είναι δύο μαύρες γυναίκες στην Αμερική του ’20. Οι ίδιες ζουν σε έναν κόσμο λευκών και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με τον τρόπο τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Στο μεταξύ το book club μας καλεί να προετοιμαστούμε και για τις επόμενες επιλογές μιας και υπάρχει ήδη άφθονο υλικό στην πλατφόρμα. Δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη οι επόμενες επιλογές βιβλίων, ωστόσο ξέρουμε ότι αυτή τη σεζόν το Netflix αναμένεται να μεταφέρει περισσότερα από 10 βιβλία στην οθόνη.